NURİ BİLGE CEYLAN`IN 32 YIL SONRA GELEN ZAFERİ!

Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan, 67. Cannes Film Festivali`nde Kış Uykusu" filmiyle büyük bir başarıya imza atarak "Altın Palmiye Ödülü"nü kazandı.

Magazin 25.05.2014 10:08:12 0
NURİ BİLGE CEYLAN`IN 32 YIL SONRA GELEN ZAFERİ!

Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan, 67. Cannes Film Festivali`nde “Kış Uykusu" filmiyle büyük bir başarıya imza atarak "Altın Palmiye Ödülü"nü kazandı. 

"Altın Palmiye"den sonra gelen büyük ödülü  ise "Le Meraviglie" isimli filmiyle Alice Rohrwatcher aldı.Festival jürisinin oylarıyla "En İyi Yönetmen Ödülü"nü "Foxcatcher" filmiyle Benett Miller elde etti.

"Jüri Ödülü", "Mommy" filmiyle Xavier Dolan`a, "En İyi Senaryo Ödülü" de Andrey Zvyagintsev`in çektiği "Leviathan" filmine gitti.

"En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nü, "Mr Turner" filmindeki başarısıyla Timothy Spall alırken "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"ne ise "Maps to the Stars" performansıyla Julianne More layık görüldü.

"Altın Kamera Ödülü"nü "Party Girl" adlı filmin yönetmenleri Marie Amachoukeli, Claire Burger, Samuel Theis kazandı.

"Kısa Metraj Ödülü" ise "Leidi" filminin sahibi Simon Mesa Soto`ya verildi.

Ceylan, törende yaptığı konuşmada, ödülün kendisini için sürpriz olduğunu ifade ederek, "Bu ödülü beklemiyordum" dedi.

Ödülünü  ABD`li ünlü yönetmen Quentin Tarantino`dan alan Ceylan, bu yıl Türk sinemasının 100. kuruluş yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak, kendisini destekleyenlere ve jüriye teşekkür etti.

Ceylan ödülünü alırken yaptığı konuşmada, "Ödülümü Türkiye`de son yılda hayatını kaybeden gençlere ve Soma’da hayatını kaybeden madencilere adıyorum." dedi. 

Nuri Bilge Ceylan daha önce iki kez `Büyük Jüri` ve bir kez de yönetmen ödülüne layık görülmüştü. Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Melisa Sözen ve Nejat İşler gibi oyuncuların rol aldığı film, 16 Mayıs`taki gösteriminde seyircilerin büyük beğenisini kazanmıştı. Bu başarıyı daha önce de,1982 yılında `Yol` filmi yakalamıştı. 

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, ‘Kış Uykusu’ filmiyle altıncı kez Cannes Film Festivali’ne katıldı. Ceylan`ın Cannes Film Festivali tecrübesi, 1995 yılında başlamıştı.

Nuri Bilge Ceylan, bugüne kadan Cannes Film Festivali`nde, ``Uzak`` ile jüri, ``Üç Maymun`` ile en iyi yönetmen ve ``Bir Zamanlar Anadolu`` ile de jüri büyük ödüllerini kazanmıştı.

 
 ARTUKLU HABER AJANSI

23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00