NUFÜS ÇALIŞANLARI SIKINTILARINA ÇÖZÜM İÇİN 7 MADDELİK TALEPTE BULUNDU

Nüfus çalışanları özlük ve mali haklarının düzeltilmesi için yetkililerden 7 Maddelik talepte bulundu.

Ankara 18.05.2022 17:50:00 0
NUFÜS ÇALIŞANLARI  SIKINTILARINA ÇÖZÜM İÇİN 7 MADDELİK TALEPTE BULUNDU

Nüfus çalışanları  özlük ve mali haklarının düzeltilmesi için yetkililerden  7 Maddelik talepte bulundu.

 

İçişleri Bakanlığına bağlı olarak Yurt genelinde

Nüfus Müdürlüklerinde görev yapan çalışanlar, yıllardır özveri ile çalışmalarına rağmen Özlük hakları ile Mali Hakların yapılmasını talep etti.

 

Nüfus Çalışanlarının düzeltilmesi yönünde talepte bulunduğu haklar ise şöyle sıralandı;

 

 

1- Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan sınavlarda kimlik temini için açık bulundurulan ilçe nüfus müdürlüklerinde görevli personellere sınav ücreti ödenmesi.

2- Adliyelerde görülen nüfus müdürlüğü davalarına gönderilen nüfus ilçe nüfus müdürlükleri personellerine ek ücret verilmesi.

 

3- İlçe nüfus müdürlüklerinin personel eksikliklerinin giderilmesi ayrıca nüfus sayısına göre ilçe nüfus müdürlüklerine Nüfus Hizmetleri Uzmanı kadrosu ihdas edilmesi ve uzman personel ihtiyacının kurum içinden karşılanması için ihdas edilecek kadrolar için kurum içi özel sınav açılması ya da görevde yükselme sınavına dâhil edilmesi. Ve sınavla ilgili ilçe nüfus müdürlüklerinde 3 yıl çalışmış olmak şartının getirilmesi.

 

4) İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde değişiklik yapılarak,

İlçe nüfus müdürü kadrolarına atanabilmek için,  ilçe nüfus müdürlükleri şef kadrolarında en az iki yıl çalışmış olmak şartının aranması,

İlçe nüfus müdürlüklerindeki şef kadrolarına atanabilmek ilçe nüfus müdürlüklerinde en az iki yıl, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmeni, kadrolarında çalışmak olmak şartının aranması,

İlçe nüfus müdürlüklerinde görev yapan ve sınava girecek olan personel için daha adil bir sistem oluşturacak ayrıca kurumu tanıyan, bilgili ve tecrübeli personellerin şef ve müdür kadrolarına atanması kurumsal açıdan fayda sağlayacaktır.

 

5) Kaymakamlık hizmet binalarının dışında hizmet veren ilçe nüfus müdürlüklerine güvenlik görevlisi alınması

6) Yüksek yoğunluklu ilçe nüfus müdürlüklerinde vatandaşın bekleme bölümlerinde yüksek sesle konuşulması sebebiyle oluşan gürültü kirliği ve uğultu vatandaşları ve çalışan personeli olumsuz etkilemektedir. Özelikle personel mesai saatleri boyunca bu duruma sürekli olarak maruz kalmakta hata bu durum vatandaşla sağlıklı iletişim kurulmasını dahi etkilemektedir. Daha huzurlu bir ortamda çalışılması ve hizmet verile bilinmesi için’’ Lütfen yüksek sesle konuşmayın, Cep telefonunuzu zorunlu olmadıkça kullanmayın. Cep telefonlarınızı kullanırken yanınızdakilerin rahatsız olmaması için lütfen alçak sesle konuşun’ şeklinde bir anons sisteminin getirilmesi.

7) İlçe nüfus müdürlüklerine verilen randevu sayıları hesaplanırken MERNİS sistemine bağlı personel bilgisayar sayıları baz alınmaktadır fakat çeşitli sebeplerle personellerin kurumdan ayrılmaları sebebiyle bu masalar kullanılamamakta olmasına rağmen randevu sayısı hesabına dahil edilmektedir bu durum iş yoğunluğunun çok daha fazla armasına neden olduğundan bu konuda bir düzenleme yapılması.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36