NÜFUS PERSONELİNDEN FAZLA MESAİ TEPKİSİ

Nüfus Personellerinin üye olduğu Memur Sendikalarından Büro Memur-Sen ve e.NÜFUS SEN Sendikaları son günlerde yoğun bir çalışma temposu içerisinde olan nüfus çalışanlarının hafta içi ve hafta sonu dinlenmeksizin çalıştırılması hakkında İçişleri Bakan

11.02.2017 11:55:15 0
NÜFUS PERSONELİNDEN FAZLA MESAİ TEPKİSİ

Nüfus Personellerinin üye olduğu  Memur Sendikalarından Büro Memur-Sen ve  e.NÜFUS SEN  Sendikaları   son günlerde yoğun bir çalışma temposu içerisinde olan nüfus çalışanlarının hafta içi ve hafta sonu dinlenmeksizin çalıştırılması hakkında İçişleri Bakanlığı’na bir yazı göndererek, bu durumun kabul edilemez olduğu ve kamu verimliliğini en alt seviyeye düşüreceği belirtilerek adil çözüm sağlanması istendi

 

Gerek Büro Memur Sen gerek se e-NÜFUS SEN İçişleri Bakanlığına yazı Göndererek Son günlerde yoğun bir çalışma temposu içerisinde olan nüfus çalışanlarının hafta içi ve hafta sonu dinlenmeksizin çalıştırılması hakkında Büro Memur-Sen, İçişleri Bakanlığı'na bir yazı göndererek, bu durumun kabul edilemez olduğu ve kamu verimliliğini en alt seviyeye düşüreceği vurgulandı.

 

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün 07/02/2017 tarih ve 19372 sayılı genelgesinde, ayda 50 saatten fazla çalışma yapılmaması kararı olmasına rağmen, il ve ilçe nüfus müdürlüklerince hafta sonu tüm personele tam gün mesai yaptırılacağı bilgisini aldık. Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen olarak, bu durumu asla kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Nüfus çalışanlarının hafta içi ve hafta sonu dinlenmeksizin çalıştırılması sendikamız ve çalışanlar nezdinde kabul edilemeyeceği gibi kamu verimliliğini de en alt seviyeye düşürecektir” dedi.

 

 Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında yeni kimlik kartı başvuruları 02.01.2017 tarihinden itibaren alınmaya başlanmış,  ve Yurt genelinde Nüfus Müdürlüklerinde oluşan yığılmaları önlemek amacıyla  Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce 81 il Valiliği’ne gönderilen 07.02.2017 tarih ve 19372 Genelge ile ; “07.02.2017 tarihinden itibaren 6 ay süre ile ayda 50 saati geçmemek üzere hafta içlerinde ve hafta sonlarında fazla mesai yapılmasını, özellikle nüfus yoğunluğunun ve müracaatın fazla olduğu il ve ilçe müdürlüklerinin saat 19:00’a kadar açık bulundurulması ve hafta içi ile hafta sonları fazla mesai yapılması istenmişti.
 
?80 Milyon vatandaşın kimliklerinin değişeceği yeni süreçte? Nüfus Müdürlüklerindeki yoğunluk gün geçtikçe artmaya devam ediyor.
 
 
Ha
fta içerisinde iş yoğunluğunun artması ve zaman zaman sistemden kaynaklanan bağlantı sorunlarının yaşanması vatandaş ile Nüfus personelleri arasında gerginliklerin yaşanmasına neden oluyor.
 
 
 
Nüfus çalışanlarının günboyu stresli ve yoğun çalışması sonucunda aşırı yıpranması buna bir de fazla çalışma eklenince,personelin dayanma sınırını aşmasına neden olmaya başladı.Zaten aldığı düşük ücretler nedeniyle maddi sıkıntılar yaşayan Nüfus personelleri üstüne üstlük  iş yoğunluğunun artması ve hafta sonları da dahil çalışma saatlerinin adaletsiz biçimde arttırılması ,Nüfus personellerinin aşırı tepkisine neden oluyor.
 
Otomatik alternatif metin yok.
 
 
Otomatik alternatif metin yok.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA 
 
 
 
 
 

 

 


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33