NÜFUS ÇALIŞANLARINA FAZLA MESAİ ÖDENMESİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce?yle yaptığı görüşmede ?Nüfus çalışanlarına fazla mesai ücreti verilmesi istedi.

6.01.2017 12:51:54 0
  NÜFUS  ÇALIŞANLARINA FAZLA MESAİ  ÖDENMESİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce’yle yaptığı görüşmede “Nüfus çalışanları, akıllı kimlik kartının dağıtımına ülke genelinde başladı. Bir yıl içersinde pasaport ve ehliyet gibi hizmetlerin nüfus müdürlüklerine devredilecek olması ile birlikte mevcut personelin iş yükü neredeyse iki katına çıkacaktır. Bunun için nüfus çalışanlarına fazla mesai ücreti verilmelidir” dedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Genel Başkan Yardımcıları Bekir Turhan, Feyim Bingöl, Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Bilal Oktay Çiçeklitaş ile birlikte İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce’yle makamında görüştü. Görüşmede bakanlık ve sivil memurların sorun ve taleplerini ileten Genel Başkan Vecdi Yanbaz. Hazırladıkları raporu Müsteşar Muhterem İnce’ye verdi.

FAZLA MESAİ ÜCRETİ NÜFUS ÇALIŞANLARININ HAKKIDIR

Genel Başkan Yanbaz, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatı personelinin nüfus ve vatandaşlık işlemlerinin yanında merkezi nüfus idaresi sistemi, kimlik paylaşım sistemi, adres kayıt sistemi, mekansal adres kayıt sistemi gibi projeleri de eş zamanlı olarak yürüttüğünü söyledi. Nüfus çalışanlarının 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle akıllı kimlik kartının dağıtımına ülke genelinde başladığını hatırlatan Vecdi Yanbaz, “Bir yıl içerisinde pasaport ve ehliyet gibi hizmetlerin nüfus müdürlüklerine devredilecek olması ile birlikte mevcut personelin iş yükü neredeyse iki katına çıkacaktır. Nüfus çalışanları, devrim niteliğindeki işlemleri dün olduğu gibi bugün de başarıyla sonuçlandırmak için kuşkusuz var gücüyle çalışmaktadır. Nüfus çalışanları ülkesine ve insanına hizmet etmek için canla başla çalışmasına rağmen hak ettikleri değeri maalesef görmemektedir. Personele hak ettiği değer verilmelidir. Bunun için nüfus çalışanlarının özlük hakları iyileştirilmelidir. Oluşacak iş yükü göz önünde bulundurulduğunda ve vatandaşa yönelik hizmette aksaklıkların yaşanmaması için nüfus çalışanlarına fazla mesai ücreti verilmeli, bu mesai ücreti gelir vergisinden muaf tutulmalıdır” dedi.

OHAL TAZMİNATI VERİLMELİ

OHAL nedeniyle tüm illerde valinin veya görevlendireceği vali yardımcısının, ilçelerde ise kaymakamın başkanlığında il ve ilçe OHAL bürolarının kurulduğuna kaydeden Yanbaz, kurulan büroların sekretarya hizmetlerinin 24 saat çalışma esasına göre yürütüldüğüne dikkat çekti. Yanbaz, “OHAL bürolarında görevli bütün personeller güvenilir, ketum ve nitelikli olup görevinin önem ve her türlü bilgi ve belgenin gizliliğine riayet etme sorumluluğunu bilen kişilerdir. OHAL süresince kendi bürolarında işlerini yürütmekte olan personel, mesai mefhumu gözetmeden gerektiğinde ailesini ve özel hayatını da hiçe sayarak özveriyle çalışmalarına devam etmektedir. OHAL nedeniyle nöbet tutan personele OHAL tazminatı ya da nöbet ücreti verilmelidir” diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çalışan sivil memurların sorunlarına değinen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz, sivil memurların yıllardır haklarının verilmediğini vurguladı. Yanbaz, “Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çalışan teknisyen yardımcıları, KPSS sınavına göre branşla görevlerine başlamalarına rağmen branşları dışında her türlü işlerde çalıştırılmaktadır. Yapılan bu uygulama haksızlıktır, adaletsizliktir. Kendi alanlarında çalışmaları için sivil memurların mesleki eğitimlerine göre görev tanımı acilen yapılmalıdır. Diğer yandan Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yaklaşık 13 yıldır görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılmadı. Buna rağmen kuruma yeni sevil memur alımı için ilana çıkıldı. Önce, yıllardır genel müdürlüğe, ülkemize ve milletimize hizmet eden sivil memurların kariyer olarak yükselmesi sağlanarak moral ve motivasyonu arttırılmalıdır. Bunun için acilen görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılmalıdır” şeklinde konuştu.

YİKOB’un 2017 yılı itibariyle özel bütçeli tüzel kişiliğe haiz olduğunu aktaran Vecdi Yanbaz, bunun için yeniden sosyal denge sözleşmesi getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Jandarma Genel Komutanlığı’nda görev yapan sivil memurların sorun ve talepleriyle ilgili raporu da Müsteşar Muhterem İnce’ye sunan Yanbaz, özellikle sivil memurların askerlerle birlikte içtimaya çıkarılmaması gerektiği vurguladı.

MESAİ ÜCRETLERİ İÇİN GEREKEN YAPILACAK

Görüşmeden memnuniyet duyduğunu ifade eden İçişleri Bakanlığı Müsteşarı İnce, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz’ın verdiği raporu inceledi. Nüfus çalışanlarının yoğunluğunu ve gösterdikleri fedakarlığı bildiklerini kaydeden Müsteşar Muhterem İnce, fazla mesai ücretlerinin verilmesi için gerekenin yapılacağını söyledi. Görüşme sırasında Maliye Bakanlığı Müsteşarı Abdullah Kaya’yı telefonla arayan İnce, Maliye Bakanlığı’nın da gerekli çalışmayı yapacağını aktardı. Muhterem İnce, “Nüfus çalışanlarına ve Ohal kapsamında görev yapan personele fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için elimizden geleni yapacağız. Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki sivil memurların görev tanımlarının yapılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının en kısa sürede açılması için gerekli birimlerle görüşeceğim” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34