NUFÜS ÇALIŞANLARININ FAZLA MESAİSİ BAKANLAR KURULUNDA İMZAYA AÇILDI

2017 yılının başlaması ile Çipli Kimlik kartlarının başvurularını yoğun olarak almaya başlayan Nüfus idarelerinde artan iş yoğunluğu bunun yanısıra kısa süre içerisinde devri gerçekleştirilecek olan pasaport ve sürücü belgesi işlemleri sebebiyle de yoğun

24.01.2017 12:56:22 0
NUFÜS ÇALIŞANLARININ  FAZLA MESAİSİ BAKANLAR KURULUNDA İMZAYA AÇILDI

2017 yılının başlaması ile Çipli Kimlik kartlarının başvurularını yoğun olarak almaya başlayan Nüfus idarelerinde artan iş yoğunluğu bunun yanısıra kısa süre içerisinde devri gerçekleştirilecek olan pasaport ve sürücü belgesi işlemleri sebebiyle de yoğunluğu daha da artacak olan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra çalışanlarına Fazla mesai ödenmesi konusu  Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı.

 

Nüfus Çalışanlarının üye olduüu Sendikaların gerek Bakanlıklarla ,gerek se Cumhurbaikanı nezdinde bailattığı çalışmalar,Nüfus çalışanlarının yıllardır uğradığı mağduriyetlerinin TBMM ve Hükümet nezdinde yankı bulmasını sağladı.

 

 

Nüfus Çalışanlarının yoğun çalışma koşullarına ek olarak yeni kimliklerinde eklenmesiyle yoğunluk bir kat daha arttı. Sendikalar  bu güne kamuoyu oluşturmak ve nüfus çalışanlarının sesini duyurmak adına bir çok adım atmasına rağmen bunda muvaffak olamamışlardı.

 

Nufüs Personelleri   öncelikli olarak ek ödeme , personel takviyesi, mesai hakkı, nüfus personelinin adının değiştirilip teknik kadro verilmesi  konularında taleplerde bulunmuş  bugüne kadar   millet vekilleriyle  görüşmelerde bulunarak bu taleplerini dile getirmişlerdi. Yoğun çalışmalar neticesinde bu isteklerden bir tanesi olan mesai hakkı için ilk adım nihayet atıldı ve Bakanlar kurulunda imzaya açıldı. İlk olarak yılda 6 ayı geçmeyecek ve ayda 50 saat bazında planlanan bu çalışmada Nüfus Çalışanlarına 457,5 TL ücret eklemesi  yapılması karar altına alınması bekleniyor.

 

İş yükü her geçen gün artan buna karşın,Kadro eksikliği bulunan Nufüs müdürlüğü personellerinin   Ücret azlığı gibi  nedenlerle başka kurumlara geçiş yapmaları kadro eksikliğine ve çalışan Personelin iş yükü altında ezilmelerine neden oluyor..Her geçen gün daha da önemi artacak Nüfus çalışanlarının ek ödemelerinin olmayışı,çok yetersiz Fazla mesai ücreti almaları kurumdan kaçışları da  hızlandırmıştı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00