NÜFUS ÇALIŞANLARI ÖSYM`DEN FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ İSTİYOR

LYS,LGS Sınavları sırasında Hafta sonları Nüfus Müdürlüklerinin açık tutulmasını isteyen,ÖSYM`den Nüfus çalışanları Fazla Mesai Ücreti Ödemesi yapmasını istiyorlar.

Gündem 12.03.2016 11:52:04 0
NÜFUS ÇALIŞANLARI ÖSYM`DEN FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ İSTİYOR

LYS,LGS Sınavları sırasında Hafta sonları Nüfus Müdürlüklerinin açık tutulmasını isteyen,ÖSYM'den Nüfus çalışanları Fazla Mesai Ücreti Ödemesi yapmasını istiyorlar.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, YGS'ye katılacak adaylardan, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilemeyecek durumdaki adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce belirlenen il ve ilçe nüfus müdürlükleri 13 Mart 2016 Pazar günü 07.00-10.15 saatleri arasında açık tutulması sağlanarak,Yurt genelinde ilçe Nüfus Müdürlüklerinin Pazar Günleri açık tutulmasını sağlayan Ösym,Bu yıldan itibaren yeni bir uygulamaya giderek 

Duyuruda, YGS'de sorulan soruların tamamının sınav tamamlandıktan sonra ÖSYM'nin internet sitesinden "Temel Soru Kitapçığı" adı altında ÖSYM'nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunulmasına karar verildiği anımsatıldı. 
 
ÖSYM tarafından belirlenen yazılı ve görsel basında yayınlanmasına ilişkin usul ve esaslar kapsamında, talepte bulunan gazete ve televizyonların en geç yarın mesai bitimine kadar ÖSYM Başkanlığı ile sözleşme imzalamaları durumunda yayın izni verileceği bildirilen duyuruda, "2016-YGS'de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYMye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz" uyarısı yapılmıştı.
ÖSYM'nin kendi soruları için telif  ücreti istemsinin en doğal hakkı olduğunu açıklayan Nüfus Çalışanları Pazar Günü Fazla Mesai yapmak zorunda bırakılan Nufüs çalışanlarına da Fazla Çalışma ücreti ödemesi gerektiğini belirterek,Mağdur edilen Nüfus çalışanlarına hak ettikleri Fazla Mesai Ücreti Ödenmesinin gerektiğini belirtiyorlar.
Kendi imkanları ile ve zor şartlarda mesaiye gelmek durumunda bırakılan ve Yemek ücretlerini kendi imkanları ile karşılamak zorunda bırakılan Nüfus çalışanlarının Maddi zorluklara rağmen Fazla Çalışma yapmak zorunda kaldıklarını belirterek,Mağduriyetlerinin önelenmesi için ÖSYM tarafından Ödeme yapılmasını  beklediklerini ifa ediyorlar.
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00