NÜFUS ÇALIŞANLARI,MAĞDURİYETİNE ÇÖZÜM BEKLİYOR!

Nüfus Müdürlükleri Yine Açık Olacağı Hafta Sonunda Haklarını Alamayacak

Gündem 7.06.2015 14:26:56 0
NÜFUS ÇALIŞANLARI,MAĞDURİYETİNE ÇÖZÜM BEKLİYOR!

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle Cumartesi ve Pazar Günü,Yurt Genelinde ilçe Nüfus Müdürlükleri açık tutuldu.
Tüm Türkiye 7 Haziran 2015  Tarihinde Yapılacak Olan Milletvekili Genel Seçimleri Heyecanını  Yaşarken Bu seçimin Mağdurları Olan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne Bağlı Nüfus Müdürlüğü Personelleri Yine Mesai Ücreti Alamayacak!!!
  Tüm Türkiye ’deki Nüfus Müdürlükleri kimlikleri olmayan  ve Seçimde Oy kullanmak isteyen vatandaşlara Cumartesi ve Pazar günü hizmet vermeye devam edecek.
Kanunlar çıkarılırken düşünülmeyen Nüfus Müdürlüklerinin mağdur personelleri yine mağdur olmaya devam ediliyor.. Nüfus Müdürlüğü personelleri yine görevlerini tam, zamanında ve fazladan çalışarak yerine getirirken bu çalışmanın karşılığını yine alamayacak.
666 sayılı KHK ile Fazla Mesaileri kesilen bu personellerin haklarının teslimi gerektiğini belirten Nüfus Çalışanları,yaşanılan zorlukları anlatacak,makam bulamıyorlar. 

Sınav dönemleri,Seçim dönemleri,Sayım dönemlerinde yıllardır Hafta sonlarında  zorunlu olarak açık tutulan ilçe Nüfus Müdürlükleri çalışanları yaşanılan mağduriyeti, suskunluk ve çaresizlik içerisinde kabullenmek zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar.
Sahipsiz bir kurumda çalışmanın zorluğunu yaşayan Nüfus çalışanları,Fazla Mesai alamadıkları gibi,Yol ücret ve yemek ücretlerini bile kendi ceplerinden karşılamanın zorluğuna rağmen,Yıllardır siyasilerin ve Üst yönetimlerinin istismarına uğruyorlar.
Üye oldukları Memur Sendikalarının da laftan başka çözüm üretemediği Nüfus Çalışanları,Şimdilik çözüm yolu olarak,Başka kurumlara geçmek için fırsat kolluyorlar.

Çok zor şartlar altında çalıştıklarını belirten Nüfus çalışanları,Ek Ödenek ve Fazla mesai ücreti alamadıkları için yıllardır Mağdur edildiklerini belirterek,Zaman zaman siyasilerin ve Üst Yöneticilerin Ek ödenek,Fazla Mesai verileceği yönünde sözler verimesine rağmen,verilen hiç bir sözün yerine gelmediği gibi ,iş şartlarının her geçen gün daha da zorlaştığını belirterek,önümüzdeki yıllarda bu kurumda çalışacak personel bulunamayacağını ,ifade ediyorlar.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,6%-0,49
  • DOLAR

    32,22% 0,08
  • EURO

    34,73% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2437,46% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3945,09% 0,00