Necip Fazıl Kültür Merkezi Açılışı Bekliyor

Mamak'a değer kazandıracak yepyeni bir yatırımı daha Mamaklılara kazandıran Mamak Belediyesi, Necip Fazıl Kültür Merkezi'nin açılışı için gün sayıyor.

25.01.2015 11:50:02 0
Necip Fazıl Kültür Merkezi Açılışı Bekliyor

Mamak’a değer kazandıracak yepyeni bir yatırımı daha Mamaklılara kazandıran Mamak Belediyesi, Necip Fazıl Kültür Merkezi’nin açılışı için gün sayıyor. Mimari açıdan olduğu kadar, sahip olduğu fonksiyonel özellikleri ile de ilçe sakinlerinin sabırsızlıkla beklediği kültür merkezi, Selçuklu mimarisinden örnekleri sunuyor. 12 bin metrekarelik dev proje alanına sahip merkezde, kreş, 2 adet düğün salonu, 370 kişilik nikâh salonu, çok amaçlı salon, sergi salonları, derslikler, havuzlu meydan ve çim amfi bulunuyor. İçerisinde kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılabileceği, sergilerin açılabileceği, kursların düzenlenebileceği salonların yer aldığı tesis modern ve nezih bir mekân olarak Mamaklılara hizmet verecek. Dev tesisi, gelecek nesillerin iftiharla göstereceği bir yatırım olarak değerlendiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak’a geleneksel mimari ile modern mimarinin harmanlandığı bir şehir kimliği kazandırma arzusunda olduklarını vurguladı.

 Necip Fazıl, Selçuklu mimarisini yansıtacak

Tesiste, Anadolu Türk mimarlığında medreselerde kullanılan üstü açık ve kapalı olmak üzere orta avlu düzeni oluşturuldu. Yine tesisin kapıları mekanik traverten kaplama ile bezendirilerek taş işçiliğiyle taç kapılar oluşturuldu. Kapalı avluda kolonlar traverten taşlarla inşa edilirken, cephelerde kullanılan pencerelerde Anadolu Selçuklu mimarisinde sıkça rastlanan ahşap doğramalar uygulandı. Selçuklu motiflerinin gündüz zarifliği ile dikkat çekerken, gece de özel aydınlatmasıyla estetik bir görüntü sağladığı merkezde taş işçiliğine dayanan süslemelerle yalın bir mekan etkisi oluşturuldu. Merkez, mimarisinin yanı sıra sanat ve kültürü halkla buluşturacak.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22