NARENCİYE ÜRETİCİSİNDEN TROPİCANA?YA TEŞEKKÜR

Meyve suyu sektörünün devi Tropicana?nın narenciyeye yönelik reklam filmine plaket ile teşekkür eden Mersinli üreticiler, bu filmlerin devamının gelmesini istedi.

4.04.2016 12:04:06 0
NARENCİYE ÜRETİCİSİNDEN TROPİCANA?YA TEŞEKKÜR

Meyve suyu sektörünün devi Tropicana’nın narenciyeye yönelik reklam filmine plaket ile teşekkür eden Mersinli üreticiler, bu filmlerin devamının gelmesini istedi.

 

Gıda ve içecek sektöründe dünyanın önde gelen şirketlerinden Pepsico Grubu bünyesindeki meyve suyu üreticisi Tropica firması, çektiği reklam filminin narenciye tarımına katkısı dolayısıyla, üreticiler tarafından ödüllendirildi.

Mersin Ziraat Odası yönetimi, firma ile işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla harekete geçerek, Tropica firmasının İstanbul’daki merkezine giderek, yetkililer ile görüştü.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz GÖKÇEL ve Yönetim Kurulu Üyelerinin, Pepsico Türkiye yetkililerini ziyaret ederek, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü tarafından özel hazırlanan kabartma işlemeli plaketi hediye etti.

Mersin heyetini;  Pepsico Türkiye Pazarlama Direktörü Alpagut ÇİLİNGİR, Kurumsal İlişkiler Direktörü Esra İREN, Marka İletişimi ve Halkla İlişkiler Müdürü Zeynep YÜKSEL, Marka İletişimi ve Halkla İlişkiler Uzmanı Yasemin ONARAN, Tropicana Marka Müdürü Yaprak AĞCA ve Müdür Yardımcısı Kaan AKYİĞİT’ten oluşan heyet ağırladı.

“BİRLİKTE KAZANIYORUZ”

MZO Başkanı Cengiz GÖKÇEL, Pepsico Grubu’nu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, narenciye tarımına katkı sunan reklam filmlerinin şeftali, kayısı, üzüm v.b diğer ürünlerimizi de kapsayacak şekilde devamını beklediklerini söyledi. Türk çiftçisinin destek ve önünün açılması ile çok daha iyi işlere imza atabileceğini dile getiren GÖKÇEL, “Bizler zincirin birer halkalarıyız. Üretici en iyi ürünü üretirken, sizlerde bu ürüne katma değer katarak, işleyip, paketleyerek halka ulaştırıyorsunuz. Emeğimiz, sizin emeğiniz ile değer kazanıyor. Birlikte kazanarak büyüyoruz” dedi.

“İÇ TÜKETİMİ ARTTIRMALIYIZ”

Pazarlama sıkıntısı çeken Türk narenciye sektörü adına bu tür çalışmaların takdire şayan olduğunu aktaran GÖKÇEL, ihracatın artışı için iş dünyasının yoğun bir çaba sarf ettiğini ancak özellikle iç tüketimin arttırılması adına daha yapılacak çok iş olduğunu vurguladı. Özellikle küçük yaştan itibaren narenciye ve diğer meyve türleri tüketiminin yaygınlaşması adına sektörün öncü firmalarının yaptığı bu tür çalışmaların devamını beklediklerini aktaran GÖKÇEL, kendilerinin de bu yolda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını kaydetti.

“GELİN, YATIRIM YAPIN”

Türkiye’nin narenciye üretiminde iddialı ülkelerden olduğunu ancak özellikle tarımsal sanayide daha çok mesafe kat edilmesi adına ciddi yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu da dile getiren Başkan GÖKÇEL, bu noktada Mersin olarak yatırımcılara destek olmaya da hazır olduklarını ifade etti.

Mersin’in, Türkiye’nin narenciye deposu olduğunu anımsatan GÖKÇEL, “Türkiye, geçen yıllarda dünyaya toplam 2015 yılı sonu itibari ile 1,5 milyon ton civarında narenciye ihracatı yapmıştır. Bu ihracatın önemli bir bölümü Mersin’den sağlanmış olup, ihracatın yanı sıra ilimizin tarımsal sanayisinin daha fazla gelişimi ile ekonomiye katkısının artmasını istiyoruz” dedi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30