MÜSİAD MARDİN ŞUBESİ;``SAKATLARIN SORUNU HEPİMİZİN SORUNUDUR``

MÜSİAD Mardin Şubesi 10-16 Mayıs Tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Mardin 10.05.2016 20:17:41 0
MÜSİAD MARDİN ŞUBESİ;``SAKATLARIN SORUNU HEPİMİZİN SORUNUDUR``

MÜSİAD Mardin Şubesi 10-16 Mayıs Tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

MUSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasapîn  Engelliler Haftası nedeniyle yayınladığı yazılı Mesajı şöyle:

''Duyarlı bir toplum sorumlu yönetimler oluşturarak bazıları doğuştan, bazıları da çeşitli kazalar sonucu sakat olan engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmayı amaçlar. Biz bu kardeşlerimizle birlikte yaşarız. Onlar, bizlerin bir parçasıdır. Sakatların sorunu, hepimizin sorunudur. Onların mutluluğu, bizim mutluluğumuz, insanlığın mutluluğudur. Sakat kardeşlerimizi mutlu eden en önemli olay, onlara acımak değil; çalışmalarını,üretken olmalarını sağlamaktır. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde on beşinin engelli olduğu ifade ediliyor. Biz Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği olarak Engelli vatandaşlarımıza hem istihdam sağlamak hem de topluma entegrasyonunda yanlarında yer almak istiyoruz.

Bütün ülkelerde olduğu gibi yurdumuzda da sakatlar korunur. Örneğin ülkemizde çalışan sakatlar gelir vergisini indirimli öderler. Hareketlerini kolaylaştırmak için yurt dışından getirilen araç ve gereçlere gümrük vergisi ödemezler. Çalışan sakatlar isterlerse erken emekli olabilirler. Bunların dışında da sıkıntı yaşayan Engelli kardeşlerimizin taleplerine açık olduğumuzu belirtmek isterim.

Sözlerime son verirken tüm vatandaşlarımıza şu duyuruda bulunmak isterim. Sakatlık bir kusur değildir. Sakatlar yardıma değil, şefkate muhtaçtır. Sakatlara saygı, onlara yaşama sevinci verir. Bizler de birer potansiyel engelliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bazıları doğuştan, bazıları da çeşitli kazalar sonucu sakat olan engelli kardeşlerimizin toplumda aktif rol almasını umar saygı ve sevgilerimi sunarım.

 

  MÜSİAD Mardin Şubesi adına

  Şube Başkanı

   Mehmet Nureddin KASAP''

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35