MURAT İNANÇ:``SİVİL MASUM İNSANLAR ÜZERİNDEN ÜLKEMİZİ HEDEF ALAN TERÖRÜ ŞİDDETLE KINIYORUM``

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İNANÇ, Ankara/Kızılay`da 13 Mart 2016 tarihinde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin basına yazılı basın açıklaması yaptı.

14.03.2016 12:47:14 0
MURAT İNANÇ:``SİVİL MASUM İNSANLAR ÜZERİNDEN ÜLKEMİZİ HEDEF ALAN TERÖRÜ ŞİDDETLE KINIYORUM``

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İNANÇ, Ankara/Kızılay'da 13 Mart 2016 tarihinde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin basına  yazılı basın açıklaması yaptı.

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İNANÇ, Ankara/Kızılay'da 13 Mart 2016 tarihinde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin basına yaptığı açıklama şöyle:

"Ankara'da yine huzurumuza, kardeşliğimize, ekmeğimize ve masum insanlara yönelik hain bir saldırı gerçekleşti.  Savunmasız insanlar hayatını kaybetti. Evine, sevdiklerine gitmeye çalışan otobüs duraklarında, otobüslerde kendi halinde savunmasız, vatandaşlara yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Masum insanlar şehit edildi.Ne olduğunu anlamadan, düşmanlarının kim olduğunu bilmeden şehit oldular.

Kökü dışarıda olan bir terör  örgütünün,  içerideki piyon ve yandaşlarının ellerine, akademisyen görünümlü terör sevicilerin, terörü sempatize etmeye çalışan gerçeklerden bihaber bir gazetecilik ve habercilik anlayışına sahip insanların, kalemlerine masum insanların kanı bulaştı.

Demokrasinin nimetlerinden yararlanarak terörü methedenler, teröristlere yandaş olup arka çıkanlar şimdi hangi duygular içerisindesiniz.. Evinizde huzurlu musunuz.. Size sesleniyoruz; O an otobüs durağında mıydınız.. Vatandaşların arasında mıydınız.. Bir yakınınızı orada kaybettiniz mi.. Yoksa halktan uzak, kendinize ait kurduğunuz dünyada yaşananlara seyirci miydiniz... Yine ölen masum insanlar üzerinden rant devşirerek hayatınızı idame mi ettireceksiniz.

Buradan yetkililere sesleniyoruz; Avrupa ülkelerinde Taliban'a sempati mesajına 10 yıla yakın hapis cezası verilirken, ülkemizde teröristi övmek, silah taşıyarak yardım ve yataklık etmek, terörist cenazesine gitmek ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilir oldu..

Biz Öz İplik-İş Sendikası olarak; önce demokrasi mi güvenlik mi söyleminde, önce güvenlik diyoruz. Kim terör ve terörizmi övüyor ve destekliyorsa gerekli cezayı tez zamanda alsın, gereken yapılsın istiyoruz. İdam cezası geri gelsin, masum insanlar, devletimiz tarafından korunsun istiyoruz. Terörist ve destekçilerine gerekli cezalar verilsin ve misliyle müdahale edilsin istiyoruz.

Millet olarak, öfkemizi ve taşan sabrımızı kontrol altına almakta zorlanıyoruz. Biz bu yaşananların sivil canların hesabını, bedelini, kardeşliğimize zarar vermeyecek şekilde suçlulara sormasını bilir ve ödetiriz. Ülkemizde, masum insanlara uzanan hain elleri kırarız. Türkiye teröre dün boyun eğmedi bugün de boyun eğmeyecek. Türkiye teröre yenilmeyecek. Bu halkın öfkesi ve kardeşlik duyguları terörü yenecek. 

Bir masum cana kıyan, bütün insanlığı öldürmüş olur. Bu alçak ve hain saldırının hiçbir izahı olamaz. Millet olarak; acımız, yasımız, teröre karşı tavrımız ortaktır. Toplum olarak vicdanımızı derinden yaralayan terör saldırıları karşısında dik duruşumuz asla bozulmayacaktır.

Bu ve benzer saldırılar, bizleri ve vatandaşlarımızı yıldıramayacaktır. Sivil masum insanlar üzerinden ülkemizi hedef alan  terör saldırısını nefretle kınıyor, bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Artık analar ağlamasın istiyoruz"Drdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49