MURAT İNANÇ:``KADIN SORUNLARI ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA HEDEFİMİZ BÜYÜK OLMALI``

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Murat İNANÇ, Sendika Genel Merkez Kadın Komitesi toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

24.11.2017 10:05:51 0
MURAT İNANÇ:``KADIN SORUNLARI ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA HEDEFİMİZ  BÜYÜK OLMALI``

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Murat İNANÇ, Sendika Genel Merkez Kadın Komitesi toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

 

22 Kasım 2017 tarihinde Çerkezköy Business Hotel’de gerçekleşen toplantıda Genel Başkanımız Murat İNANÇ şu açıklamalarda bulundu:

“Genel Merkez Kadın Komitemiz Genişliyor”

Öz İplik-İş Sendikası olarak, Genel Merkez Kadın Komitemizi 2012 yılında kurduk. Kurduğumuz ilk yıllarda komite üyelerimizin toplantılara katılması hayli zordu. Toplantılara katılma ve komite faaliyetlerini yürütme noktasında eşlerinden, ailelerinden izin alma sürecinde de hayli sıkıntılar yaşıyorduk. Her geçen gün bu konuları aşıyoruz ve kadın komitemiz genişliyor. Bugün burada artan sayımızı görmüş olmaktan dolayı mutluyum, ama yeterli değil komitemizi daha da büyümeliyiz.

“Ulaşmamız gereken binlerce işçi var”

Türkiye’de sektörümüzde çalışan ve  ulaşılmayı bekleyen binlerce milyonlarca işçi var. Bizim bu işçi arkadaşlarımıza ulaşmamız lazım. Sorunlarına çözüm üretebilmemiz lazım. Bu işçilerin içinde kadın çalışanlarda çoğunlukta. Kayıtdışı, kaçak çalışan işçiler var. Hatta ve hatta İstanbul’da kurulan “işçi pazarları” var. Orada kadın işçiler, başla ülkelerden gelen işçiler var. İstanbul’un göbeğinde kaçak işçilik devam ediyor.

“Hepimizin ayrı bir hikâyesi var”

Geçtiğimiz günlerde kadın komitesinden arkadaşlarımızla İstanbul’da çekilen KADIN dizisi setine ziyaret gerçekleştirdik. Ziyaret esnasında KADIN dizisinde kadın üyelerimiz kendini bulduğunu ifade ettiler. Kendimizi görüyoruz dediler.  Hepimizin bir hikayesi var hayatta. Belki o dizide yaşananlardan da öte, dramatik hikâyeleriniz var içinizde. Her işletmede örgütlenirken, işçi arkadaşlarımızla konuşurken bambaşka hikayelerle de karşılaşıyoruz.

“Farklılığımızı önceliğimiz olarak görüyoruz”

Öz İplik-İş Sendikası olarak bizim bir misyonumuz var. Vatanımızı seviyoruz. Farklılıklarımızı önceliğimiz olarak görüyoruz. Çalışma hayatında kendimizi doğru ifade edip, haklarımız için mücadele ediyoruz.

“Türkiye’nin coğrafyasını ve çalışma hayatını masaya seriyoruz”

Kadın komitemizin toplanmasıyla, buraya farklı illerden gelen kadın komitesi üyelerimizle Türkiye’nin coğrafyasını ve çalışma hayatını masaya seriyoruz aslında. Bu çok büyük bir güzelliktir. Özverili bir çalışmadır. Burada bulunan komite üyelerimizin toplanma hedeflerinden biri de şudur: Dokuma işkolunda çalışan kadın işçilerin kendini, değerlerini ifade edebilmesi ve emeğinin karşılığını istemesi/almasıdır. Biz Öz İplik-İş Sendikası olarak güçlüye karşı zayıfı korumalıyız.

 

.

“Sektörümüzde ‘Kadın Komitesi’ olan başka sendika yok”

Sektörümüzde faaliyet gösteren başka sendikalar, yaşlarının büyüklüğünden ve  sayılarının fazlalığından bahsederler. Ancak sosyal ve  gerçekçi faaliyetlerinden bahsedemezler. Hala kurulmuş kadın komiteleri yoktur bu sendikaların. Sendikalarına üye olan işçilerin varlığını kabul etmeyen bir sendikal yapı var ortada. Bu durumda üye sayısı ve yaş da önemini yitirmiş oluyor.

 

“Kadın sorunlarının çözümü noktasında hedefimiz büyük olmalı”

 

Türkiye’de kadınların durumuna ilişkin her gün haberler okuyoruz. Sevindiğimiz mutlu olduğumuz, kadınların temsil noktasında bulunduğu haberler yüzümüzü gülümsetirken maalesef üzüldüğümüz, yüreğimizin yandığı ve parçalandığı haberlere daha sık rastlıyoruz. Bu sorunlar da bizim sırtımızda. Çalışma hayatının sorunlarının yanında sosyal boyutlu sorunlarımıza da eğilmek durumundayız. Hedefimizi büyük tutmalı  ve onların da sesi olmamız gerekiyor. Tüm mağdur ve mazlumların sesi olmamız gerekiyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19