MURAT ÇUHADAR;`ARTUKLU BELEDİYESİ GENÇ BAŞKANLAR KONSEYİNİ KURUYORUZ`

Mardin`in Merkez Artuklu İlçesine bağımsız olarak adaylığını açıklayarak Mardin`de ilk defa farklı bir modelle ,Başkanlar Konseyi adı altında farklı bir sistemle Artuklu İlçesine aday olduklarını açıklayan Murat Çuhadar bu kez kazanmaları halinde uygula

4.01.2019 17:17:31 0
MURAT ÇUHADAR;`ARTUKLU BELEDİYESİ GENÇ BAŞKANLAR KONSEYİNİ KURUYORUZ`

Mardin'in Merkez Artuklu İlçesine bağımsız olarak adaylığını açıklayarak   Mardin'de ilk defa farklı bir modelle ,Başkanlar Konseyi adı altında farklı bir sistemle Artuklu İlçesine aday olduklarını açıklayan Murat Çuhadar bu kez kazanmaları halinde uygulamaya kayacakları projelerini anlattı.

 

Murat Çuhadar projelerine ilişkin olarak şunları söyledi;

 

''Geleceğin siyaset ve yönetim liderlerini hazırlamaya ve şimdiden onlara zemin hazırlayarak çalışma olanağı vereceğimiz Genç Başkanlar Konseyinde Üniversite mezunu 100 gencimiz ve lise mezunu 150 gencimiz görev alacaktır.

 

Bu konsey, Mardin’de bulunan sivil toplum kuruluşlarında istihdam ettirilip maaşları protokol anlaşmasıyla turizm ve proje gelirlerinden karşılanacaktır. 250 kişilik ekibin tamamı 8 ay sürecek olan Yabancı dil eğitim programından geçirildikten sonra görevlendirilecektir. Bu ekip göreve başlamadan önce şu aşamalardan geçirilecektir.


- İngilizce, Almanca, Rusça, İspanyolca, Çince, Japonca, Arapça, Kürtçe dillerinde bölümler halinde özel ve yoğunlaştırılmış eğitim alacaklardır. Eğitim sürecinin ardından çalışacakları dallara göre belirlenip Avrupa ülkeleri, Amerika ve Ortadoğu ülkelerinde 30 gün süreyle İnceleme ve staj çalışmalarında bulunacaklardır.


- Genç Başkanlar ekibi, inceleme yapacakları ülkelerde bulunan gençlik yapıları ve üniversitelerle iş birliği programları çerçevesinde Artuklu Tarih Kültür ve Medeniyet organizasyonlarının hazırlanmasına dair proje çalışmaları ortaklığı sağlayacaklardır. 


- Tarih, Kültür, Sanat, Spor ve Ekonomi gelişim dallarında yapacakları proje geliştirme çalışmalarının tüm toplantı organizasyonları Artuklu’da gerçekleştirilecek olup. Proje destek bedelleri Uluslararası proje birimleri ve Kültür Turizm Bakanlığı proje destekleme birimlerince takip edilip uygulama sağlanacaktır. Kalkınma ajansları, Türkiye’deki Üniversiteler ve sponsor kuruluşlar üçgeninde yapılacak çalışmalarla Belediyemizin hiçbir mali yükümlülüğü olmadan uluslararası kalıcı ve üstlendirici proje olarak sürdürülecektir.


- Bu proje ile birlikte Artuklu Sosyal Medya ve Artuklu TV kanalı ile Mardin uluslararası arenada sürekli pozitif gündem markası olarak tanıtımı sağlanacaktır. Bu projenin şehrimize kazandıracağı ekonomik gelir oranı yıllık ortalama 200 milyon dolar olarak hesaplanmıştır. Bu kaynak göreve alınacak 250 Genç kardeşimizin maaş sigorta ve diğer harcamalarını karşılayacağı gibi, Belediyemizde sadece bu birimden ciddi bir gelir elde edecektir.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34