Müftülere nikâh kıyma yetkisi TBMM Genel Kurulunca Kabul edildi.

Günlerdir kamuoyunun gündeminde haksız yere eleştirilen, başta muhalefet partileri olmak üzere birçok insanın ve kurumun itiraz ettiği Müftülere nikâh kıyma yetkisi veren tasarı TBMM? Genel Kurulunca kabul edildi.

Gündem 19.10.2017 15:52:10 0
Müftülere nikâh kıyma yetkisi TBMM Genel Kurulunca Kabul edildi.

Günlerdir kamuoyunun gündeminde haksız yere eleştirilen, başta muhalefet partileri olmak üzere birçok insanın ve kurumun itiraz ettiği Müftülere nikâh kıyma yetkisi veren tasarı TBMM’ Genel Kurulunca kabul edildi.

 

Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonu (ÇALIŞAN SEN) ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Konuya ilişkin olarak yaptğı yazılı açıklamada:

''Evlilik Yaşı, Resmi Nikâh ve Miras Hakkı; Bu Ülkenin Medeni kanunları tarafından korunmaktadır. İl ve ilçe müftülüklerine resmi nikâh kıyma yetki ve görevi verilmesi, resmi nikâhlı evlilikleri azaltmayacağı gibi aksine teşvik edeceğine inancımız tamdır.

 

Birilik ve Beraberliğin öneminin hissedildiği şu günlerde lütfen Ayrıştırma çabaları içerisine gidilmesin, isteyen nikâhını devletin görevli kıldığı, Müftü, Belediye Başkanı, Nikâh memuru, Nüfus Memuru, Muhtar aracılığıyla kıydırabilsin.

 

 

Genel Kurulca kabul edilen tasarıya ilişkin Sayın İş İşleri Bakanımız Süleyman Soylu’nunda açıkladığı üzere, devlet nezdinde Medeni Kanun kapsamında resmi nikâhın geçerli olduğunu, bunun usul ve esaslarının da bu kanunda belirlendiğini sadece nikâhın şekliyle değil, nikâh işlemini uygulayacak memur tanımına ek yapılması bu kanunla yasalaştırılmıştır.

 

Müftülerimize nikâh kıyma yetkisi veren bu yasa tasarısını daha önceden de desteklediğimizi belirterek Resmi Gazete de yayınlanmasının ardından geçilecek uygulamanın aziz milletimizin her bir ferdine hayırlı olmasını diliyoruz''dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19