MTDF BAŞKANIMEHMET ŞERİF ÖTER'DEN 'RAMAZAN BAYRAMI 'MESAJI

Ramazan Bayramı dolayıyla görüntülü mesaj yayınlayan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter,Tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutladı.

Mardin 20.04.2023 12:02:00 0
MTDF BAŞKANIMEHMET ŞERİF  ÖTER

Ramazan Bayramı dolayıyla görüntülü mesaj yayınlayan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter,Tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutladı.

 

Yayınladığı mesajında MTDF Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter şunları söyledi:

 

‘’Mübarek Ramazan Bayramı'na rabbim bir kez daha bizi kavuşturdu, sonsuz şükürler olsun. Bu mübarek Ramazan Ayı'nda tutmuş olduğunuz oruçlar ve diğer ibadetlerinizi Rabbim dergahında kabul eylesin İnşallah.

11 ilimizde meydana gelen büyük Deprem nedeniyle Bayramı ülke olarak, buruk bir şekilde karşılıyoruz. Hayatlarını Deprem dolayıyla kaybeden insanlarımıza, Kardeşlerimize, yurttaşlarımıza Yüce Rabbimden gani, gani rahmet diliyoruz. Mekanları Cennet olur İnşallah…Depremde yaralananlara acil şifalar diliyorum.Depremzedelerimizede Rabbim onlara sabır versin. Metanet versin İnşallah Onlara da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Onlar her ne kadar bedenleri ile  malları ile enkaz altında kalmş olsalar da,Ülke olarak bizim de yüreğimiz onlarla birlikte kalmıştır.

 

Bayramın özü,birleştirici,bütünlleştirici,barıştırıcı,kucaklaştırıcı olmaktır.Küskünler,kırgınlar bu bayramda barışmları gerekiyor.Bayramın özü budur çünkü…Biz bunun için Bayramı bir fırsat oılarak bilmeli ve çok iyi değerlendirmeliyiz.Ülkemizde durumu çok düşük olan insan var,Özellikle yaşanan pandemiden sonra Dünyada bir yoksulluk ,küresel kapitalizmin planlı olarak getirmiş olduğu bir enflasyon furyası var.Bundan en çok etkilenen ülkelerin başında geliyoruz.Bu nedenle de Darda olan tüm vatandaşlara yardım etmeyi unutmamalıyız''Dedi.

 

Başkan Öter,Rahmetin, bereketin ve şefaatin müjdelendiği, manevi duyguların en üst seviyede hissedildiği mübarek bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, huzur içinde bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
      Bayramlar,  insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının arttığı, herkesin birbirine hoşgörüyle baktığı en güzel zamanlardır. 

     Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu bayramı, dargınlık ve küskünlüklerimizi unutarak, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlamalı, özellikle kritik süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde birbirimize karşı  sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız.
     Bu duygu ve düşüncelerle; tüm hemşerilerimizin  mübarek Ramazan Bayramını kutlar, Bayramın şehrimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa, sağlık, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini dilerim' 'Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00