MTDF.BAŞKANI ÖTER,``BAYRAMI RUHUNA UYGUN YAŞAMALI VE YAŞATMALIYIZ.``

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Genel başkanı Mehmet Şerif Öter kurban bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

11.09.2016 21:17:11 0
MTDF.BAŞKANI ÖTER,``BAYRAMI RUHUNA UYGUN YAŞAMALI VE YAŞATMALIYIZ.``

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Genel başkanı Mehmet Şerif Öter kurban bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

 

Başkan Öter " Kurban Bayramı ,yüce Allah’ın, başta Müslümanlar olmak üzere insanlık camiasına büyük bir ikram ve rahmetidir. Allah’a yaklaşmak anlamına gelen kurban ibadeti sayesinde insanlar Allah’a kulluk ve teslimiyeti öğrenmektedirler. Hz. Adem’den itibaren sürüp gelen kurban ibadeti hem dinî hem de dünyevî fayda ve hikmetler içeren bir ibadettir.

 

Biz Müslümanlar için büyük öneme sahip iki dini bayramlarımızdan biri olan mübarek Kurban Bayramının anlamı ve amacı Allah’a yaklaşmak olduğunu unutmamalıyız. Adet yerini bulsun diye Kurban bayramını et ziyafeti, tatil programları yapmak için ele geçmiş fırsatlar olarak düşünmemeli, dünyevi zevk u sefa ve boş heveslere alet edilmemelidir.

 

Bayramın özünde, ruhunda sevgi, kardeşlik, dayanışma, kaynaşma, paylaşma,yetime,öksüze yardım vardır.Bayramlar düşmanlıklara,kırgınlıklara,kindarlıklara son vermek amacıyla Rahman'ın insanlara sunduğu bu fırsatları güçlü bir şekilde değerlendirmeliyiz.                               

  Aksi halde bu gün Ülkemizde Bölgemizde ve İslam coğrafyasında devam eden iç savaşlar,kavgalar ve oluk oluk akan kardeş kanı korkarım devam edecektir.        

                                                                         Buruk ama umutla kutlayacağımız 2016 yılı Mübarek Kurban bayramının gelecek bayramlarımızın barış, kardeşlik,huzur içinde olması, Allah'ın rahmeti ve şefkati insanların yüreklerine indiği, hoşgörünün, sevginin hakim olduğu ve bayramlarımızın ruhuna uygun kutlamayı nasip ettiği bayramlara kavuşmak dileğiyle, Mardinli  hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin mübarek kurban bayramını kutluyor İnsanlığın barış ve huzuruna veseli olmasını diliyorum." Dedi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88