MTDF YÖNETİMİNE SALDIRILAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Mardin`in en önemli STK`larından Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonuna siber ortamda yürütülen sistemli saldırılar sürüyor.

Gündem 2.11.2017 09:55:34 0
MTDF YÖNETİMİNE SALDIRILAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Mardin'in en  önemli STK'larından Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonuna siber ortamda yürütülen sistemli saldırılar sürüyor.

 

Mardin'in Merkez ilçesi Artuklu 13 Mart Mahallesinde bulunan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Binasında görüştüğümüz MTDF Genel Başkanı İbrahim Aydın,Onursal Başkan Mehmet Şerif Öter ve Başkan Yardımcısı Cebrail Bülbül , Yönetim Kurulu üyeleri Lokman Kılınç ve İdris Demir  ile MTDF'ye yönelik  son günlerde artan siber ortamda gerçekleştirilen   saldırılar ve Federasyon Yönetimine sosyal medya hesaplarından yöneltilen ağır küfür ve Hedef gösterilme konularını  konuştuk.

 

Mardin'in Artuklu ilçesi 13 Mart Mahallesinde bulunan Federasyon binasında ,Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç'a önemli açıklamalarda bulunan MTDF Yönetimi yaklaşık 65 bin kişiyi temsil eden Mardin'in önde gelen STK'larından biri olan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu olarak ayırım yapmaksızın herkese eşit mesafede durduklarını,kimseyi karşısına almayan  bir Politika izlediklerini ve  Herkesi kucakladıklarını belirterek,buna rağmen ,Kin ve Nefret söylemleri ile Federasyona ve  yönetimine karşı sistemli bir saldırırı başlatıldığını ve bu saldırıların aralıksız olarak halen devam ettirildiğini ifade ettiler.

Görüntünün olası içeriği: yazıGörüntünün olası içeriği: yazıGörüntünün olası içeriği: yazıGörüntünün olası içeriği: yazıGörüntünün olası içeriği: yazı

MTDF Onursal Başkanı Mehmet Şerif Öter Tüm bu saldırıların Doğru yolda olduklarının bir işareti olduğunu belirterek,yasal haklarını kullanarak Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını,Başta Mardin il Emniyet Müdürlüğüne bağlı  Siber Suçlar Birimi ve Kızıltepe ilçe Emniyet Müdürlüğüne  de gerekli bilgilerin aktarıldığını belirterek,Konunun takibi için,Büyük çaba harcayan Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Siber suçlar birimi ve Kızıltepe ilçe  Emniyet Müdürlüğü Yetkilililerinin konu ile ilgili önemli çalışmalar yürütmekte olduklarını belirterek, en kısa süre  içerisinde saldırıyı yapanların tespit edilerek,Adalet önüne çıkartılacaklarına emin olduğunuifade ederek,Konuyu hassasiyetle takip edip araştırma yurüten herkese şükranlarımızı sunuyoruz ''Dedi.

 

 

Görüntünün olası içeriği: yazı

 

MTDF Onursal Başkanı  Mehmet Şerif Öter,:''Dünya'da ve Türkiye'de Sivil Toplum Kuruluşlarının öneminden yola çıkarak, 2011 yılında Kızıltepe ilçemizde aktif olan derneklerimizle bir araya gelip Sivil Toplum Kuruluşları Platformunu oluşturduk. Amacımız dayanışma ruhuyla STK'lar arası işbirliğini geliştirmek ve vatandaşlarımız arasında kardeşlik, sevgi ve dayanışma bilinci ile kültürünü geliştirmektir. 30 yıldan fazla süren çatışmaların neticesinde 40 binden fazla insanımızın hayatını kaybettiği bölgemizin ve ülkemizin geleceğini tehdit eden şiddet ortamı, demokratik açılımının devamı ile çözüm sürecinin sağlıklı işleyip bir an önce olumlu sonuçlanması için, Sivil Toplum Kuruluşu olarak üzerimize düşen her türlü görevi yaptık ve her zaman yapmaya devam edeceğiz. Suriye'deki savaş nedeni ile göç edenlere ev sahipliği yaptık. Kobani'ye giderek akabinde imkanlarımız ölçüsünde yardımlarımızı gönderdik. 2014 yılında sınırlarımızı genişleterek Mardin ve ilçelerini kapsayacak şekilde sivil toplum alanında daha etkili hizmet için STK platformumuzdaki gönül bağlarımıza resmi bir düğüm atarak Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunu kurduk.''Diyerek,MTDF'nin kuruluş amacında dayanışma ruhuyla STK'lar arası işbirliğini geliştirmek ve vatandaşlarımız arasında kardeşlik, sevgi ve dayanışma bilinci ile kültürünü geliştirmek ''yatıyor,Biz İnsanları Kardeşliğe,Dostluğa  ortak paydalarda birleşerek yaşanır bir Dünya yaratmanın Heyecanı ile bu işe başladıklarını,bu saldırıların  bizi yolumuzdan asla alıkoyamayacağını belirtir,En kısa sürede  siber ortamda bizlere yöneltilen saldırıların,sahiplerinin bulunarak,Adalet önüne çıkartılacağı inancındayım''Dedi.


 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER

 

 

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04