MTDF GENEL BAŞKANI ÖTER`DEN ELEKTİRİK KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF.Başkanı Mehmet Şerif Öter,Mardin`de yaptığı Basın açıklamasında :``Çiftçilerimizin bir yıllık emeği ALLAH korusun telef olursa her türlü demokratik yollara başvuracağımızı herkes görecektir..``Dedi.

Mardin 19.04.2016 14:31:09 0
MTDF GENEL BAŞKANI ÖTER`DEN ELEKTİRİK KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF.Başkanı Mehmet Şerif Öter,Mardin'de yaptığı Basın açıklamasında :''Çiftçilerimizin bir yıllık emeği ALLAH korusun telef olursa her türlü demokratik yollara başvuracağımızı herkes görecektir.''Dedi.

MTDF Genel Başkanı M.Şerif Öter Açıklamasında şunları söyledi:

''Tarımsal alanda kullanılan elektrik sorunu Aslında hepimizin sorunu olması gerek.Çünkü tarım milli servettir.Bölgemizin geçim kaynaklarından Turizm ve Nakliye sektörleri yaşanan şiddet ve çatışmalar dolayısıyla Durma noktasına gelmiş.Mardin ilimizde yaşayan Sekiz yüz bin İnsanımızın ezici çoğunluğun çoluk çocuğun rızkının temin edildiği tarımı bu şekilde telef etmeye kimsenin hakkı olmadığı gibi haddi de olmamalı.Başak dönemine girmiş buğday,Arpa ve diğer ürünleri üç gün daha susuz bırakılırsa telef olur.Böyle bir durumda yalız bölgemiz değil Ülke olarak buğday konusunda sofradaki ekmeği karşılayacak miktar eksilecek çünkü Tahıl Ambarı kabul edilen iç Anadolu'nun büyük kısmında kuraklık var. Dünyanın en bereketli Mezopotamya ovası olan Mardin tarımında ELEKTRİK tüccarların maddi çıkarları için kurursa Devletimiz dışarıdan milyonlarca ton buğday ithal etmek durumunda kalacak.Bu da yüz milyon doların başka ülkelerin çiftçi sine gitmiş olacak.Oysa fedakar,cefakar Elleri topraktan çatlamış çiftçimize GAP gelinceye kadar Hükumetimiz. Elektrik desteği adı altında dönüme üç beş kuruş destek verse,Çiftçinin gönlünü ve duasını alır. Bu konuda tüm duyarlı Kesimlerin çiftçiye sahip çıkması İnsani sorumluluktur.Hükumet Olması nedeniyle AK.Parti yetkililerin daha çok sorumluluğu var. Sorunun çözümü için çaba gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Umudumuz en kısa zamanda zayiat büyümeden çözüm bulunması. Cuma günü Federasyon Yönetimi olarak ANKARA'da Enerji Bakanımızla görüşeceğiz,detaylı rapor sunacağız.Bu sorun mutlaka hakkaniyet ve vicdan çerçevesinde çözülmelidir.Aksi halde Velinimetimiz Çiftçilerimizin bir yıllık emeği ALLAH korusun telef olursa her türlü demokratik yollara başvuracağımızı herkes görecektir.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10169,43%-0,04
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00