MTDF`DEN SÜRYANİLERE BAYRAM ZİYARETİ.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Avrupa nın farklı Ülkelerinde geri dönüş yapan Süryani köyü olan Kefro/ Elbeğendi köyünü ziyaret ederek,Paskalya bayramlarını Kutladı.

Mardin 5.05.2016 22:50:36 0
    MTDF`DEN  SÜRYANİLERE BAYRAM ZİYARETİ.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Avrupa nın farklı Ülkelerinde  geri dönüş yapan Süryani köyü olan Kefro/ Elbeğendi  köyünü ziyaret ederek,Paskalya bayramlarını Kutladı.

Ziyaretle İlgili bir açıklama yapan Federasyon Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter "1980 -1990 yılları arası Midyat İlçemize bağlı Kefro/ Elbeğendi Köyünden  Avrupa'ya göç eden   Süryani Yurttaşlarımızın Anavatanlarına  geri dönüş yapmış olmaları ve paskalya Bayramlarını kutlamak amacıyla yönetim Kurulu olarak  ziyaret edip,Köy evinde Süryani ailelere konuk olduklarını burada kendilerine yapılan İkram ve gösterilen ilgiden mutlu olduklarını ifade eden Öter.Süryani Yurttaşlarımız Bölgenin kadim halklarındandır,yaptığımız araştırmada Mardin genelinde sayıları Üç bin civarında kalan Süryanilerin çoğu çeşitli nedenlerle Avrupa'ya yerleşmişler.Evinde konuk olduğumuz Süryani kardeşimiz Barsavmo Alp 35 sene önce Almanya'ya gitmiş,Sosyal ve ekonomik olarak her türlü imkana sahip olmasına rağmen Ana vatan toprağı sevgisi ağır basmış ve bir kaç aile geri dönmüşler,Bölgede yaşayanlar olarak bu tür dönüşleri teşvik etmeliyiz.Bu topraklar bizim olduğu kadar onların da toprağıdır,Vatanıdır.  Gerektiğinde Mardin ruhundan farklı Din ve kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığından söz edip  ve övünüp,duruyoruz. Bu ziyarette gördük ki kardeşçe yaşamanın yolu samimiyetle kabullenmedir.Federasyon olarak samimiyetle ifade ediyoruz ki Süryani kardeşlerimizin geri dönüşü bizi mutlu etmektedir.

Almanya'dan dönüş yapan köylülerden Barsavmo Alp ve Köy muhtarı yardımcısı  Israil Demir ziyaretten duydukları Memnuniyeti ifade ederek Konuk federasyon heyetine teşekkür ettiler.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00