MTDF`DEKİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİNE ABD`DEN GELEN SÜRYANİ PROF SAADİ DE KATILDI

Mardinli Süryani Prof. Dr. Abdulmesih Saadi, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunu ziyaret ederek,Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bayramlaştı.

Mardin 5.09.2017 18:16:47 0
MTDF`DEKİ BAYRAMLAŞMA  TÖRENİNE  ABD`DEN GELEN SÜRYANİ PROF SAADİ DE KATILDI

ABD Teksas Baylor Üniversitesi öğretim üyesi iken  görevinden istifa ederek  Artuklu Üniversitesi'nde Süryanice Dili ve Kültürü üzerine eğitim vermek üzere Mardin'e gelen Mardinli Süryani   Prof. Dr. Abdulmesih Saadi,  Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunu ziyaret ederek,Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bayramlaştı.

 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunun   Artiklu merkezinde bugün yapılan bayramlaşma programına Başkan İbrahim Aydın  ve  üyelerin yanı sıra MTDF Onursal Başkanı Ve Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Oter,,KızıltepeTicaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ve Mardin Midyat Süryani asıllı Amerikalı Prof.Dr. Abdulmesih saadi,Federasyon Danışmanı Yusuf Begtaş, Federasyon binasına gelerek,Bayramlaşmaya katıldı.

 

Uzun yıllar ABD'de yaşayan ve  Teksas Baylor  Üniversitesinde  öğretim üyeliği yapan    Prof. Dr. Abdulmesih Saadi,Mardin Artuklu Üniversitesinden  Süryanice Dili ve Kültürü üzerine eğitim vermek üzere teklif gelir gelmez kabul ettiğini belirterek uzun yıllar sonra doğup,büyüdüğü Memleketi Mardin'e dönmüş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04