Moskova?da Rus ? Türk Dostluk Çalıştayı?

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Avrasya Platformu (AYYB, AİT) ile Rusya Federasyonu yetkilileri arasında Moskova?da ?Rus ? Türk Dostluk Çalıştayı? düzenlendi.

20.07.2017 10:51:51 0
Moskova?da Rus ? Türk Dostluk Çalıştayı?

 

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Avrasya Platformu (AYYB, AİT) ile Rusya Federasyonu yetkilileri arasında Moskova’da “Rus – Türk Dostluk Çalıştayı” düzenlendi. Moskova’da düzenlenen ve teması “15 Temmuz” olan çalıştayda, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında son zamanlarda artan ittifakın güçlendirilmesi ele alındı. Etkinliklerin devamında Ankara'da FETÖ tarafından katledilen Rus büyükelçisi Andrey Karlov'un anıt mezarı ziyaret edildi. Karlov’un anıt mezarını ziyaret eden Avrasya Platformu Başkanı Hasan Cengiz başkanlığındaki Türk heyeti ve Rus yetkililer, mezara karanfil bıraktı.

“Stratejik İşbirliğimizi Artırmalıyız”

Mezar başında bir konuşma yapan Hasan Cengiz" FETÖ’cü ve arkasındaki güçler hem Karlov’u hem de 15 Temmuz gecesi 250 kahraman vatan evladımızı katletmişlerdir. Bu anlamlı günde Karlov'un mezarına gelerek düşmanımızın ve acımızın bir olduğuna değinmek istedim. Okyanus ötesine karşı, oyunlarını boşa çıkarmak ve devletimizin çıkarları doğrultusunda Rusya ile stratejik anlamda birliktelik yapmak için çalıştayımızı Moskova da yapmaya karar verdik. Umarım Rabbim bir daha ülkemize 15 Temmuzu yaşatmaz" dedi

Putin’in Başdanışmanından Şehit Ailesine Onur Nişanı

Program kapsamında FETÖ tarafından suikasta uğrayan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov ile Rus uçağı pilotu Oleg Peşkov da anıldı. 15 Temmuz ihanet gecesinde, Ankara Emniyet İl Müdürlüğü önünde, şehit olan Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılıç‘ın anne ve babası Zeki ve Meltem Kılıç’a Türk-Rus Dostluk Platform tarafından onur nişanı verildi. Nişanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Özel Temsilcisi ve Danışmanı Aleksandr Dugin, Zeki ve Meltem Kılıç’a ulaştırılmak üzere Avrasya Platformu Başkanı Hasan Cengiz’e takdim etti.

“Düşmanımız ve Acımız Birdir”

FETÖ’cü ve NATO’cuların 15 Temmuz’da Türkiye’nin demokrasisine kast ettiklerini, fakat Türk halkının bu darbe kalkışması karşısında ölümüne durarak demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Özel Temsilcisi ve Danışmanı Aleksandr Dugin, ”Aynı emperyalist güçler, bizim uçağımızı da düşürdüler, büyükelçimizi de katlettiler. Düşmanımız ve acımız birdir. Bu düşmanlara karşı Türkiye ile güçlü bir stratejik ortaklık yaparak baş edebiliriz. Bu karanlık güçlerin katlettiği insanlarımızı kahramanlıkla yad ediyoruz. Onlara temsilen Muhammet Oğuz Kılınç’ın nezdinde tüm şehitlere bu nişanı veriyoruz” diye konuştu. Aleksandr Dugin konuşmasına şöyle devam etti:

“Uçağımız Bataklık Ekibi Tarafından Düşürüldü”

“Bizim üzerimizden Gülenciler tarafından Rusya ve Türkiye’ye kurulan komploların farkın vardık. Sonuçta bizim siyasi, ticari hiçbir çıkarımızı yoktu. Bu temas hattı işlevsel kılındı. Pilotumuz Sayın Erdoğan’ın emriyle öldürülmedi. Türkiye ve Rusya karşıtı olan, amacının iki ülkeyi birbirine düşman kılmak olan Barack Obama ve Hillary Clinton “bataklık’’ ekibi tarafından gerçekleştirdi. Bu görüşün Türkiye’de Erdoğan karşıtları olarak geçen sene parlamentoyu bombalayan, bizim uçağımızı düşüren, büyükelçimizi öldürmesi artık bu düşüncenin teori olmaktan çıkıp bir gerçeklik olduğunu kanıtlıyor. Aynı bataklık ekibi Rusya’da Putin karşıtları olarak ve hatta ABD’de seçilmiş başkan Trump karşıtı olarak karşımıza çıkıyor. Bunların hepsi tek bir güç, tek bir ekip aslında ve bu ekibe “bataklık’’ diyen kimse Trump’ın kendisidir. Bu ekip Türkiye’de Gülen olarak karşımıza çıkıyor.”

Rusya’da 5. sütun olarak, ABD’de görevi devreden ekibin “’derin devlet’’ olarak yüzünü gösterdiğini aktaran Aleksandr Dugin, “Sayın Erdoğan olaylardan sonra özür dileme erdemini, cesaretini gösterdi ve durum derhal düzelmeye başladı. Akabinde ben Türkiye’ye geldim ve bir televizyon programında olan bitenin arkasında olanları anlattım. Bizim programı yayınlayan kanal, programdan 1 saat sonra darbeciler tarafından işgal edildi” diye konuştu. Aleksandr Dugin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ABD, IŞİD’e Yardımı Keserse Ortadan Kaybolurlar”

“ABD, IŞİD’e ve el-Kaide’ye yardım etmeyi keser kesmez bunlar ortadan kaybolmaya başladılar. Musul’u da almadılar zaten, sadece operasyon kararıyla şehir ele geçti. Çünkü gerçekte düşmanın kendisi IŞİD değil ABD’nin devlet mekanizmasında bulunan bu darbeci güçtür. Fetullah Gülen de bu gücün bir maşası tıpkı Rusya’daki muhalifler gibi. Son bir sene çok zor bir dönemdi. Evet, bu dönemin kurbanları oldu, büyükelçimiz öldürüldü. Ben en son Türkiye’ye gittiğimde cumhurbaşkanlığı basın sözcüsüyle görüştüm. Bir şey dikkatimi çekti, pilotumuzun öldürülmesi önce bir ihanet gibi geliyordu. Sonradan herkesin anladığı üzere pilotumuz bir savaşta, Rusya’ya, Türkiye’ye karşı olan bir savaşta öldürülmüştü. Aslında büyükelçinin öldürülmesi bir savaş sebebidir, nasıl ve neden olduğunun bir önemi yok. Büyükelçimiz Sayın Karlov, kahraman pilotumuz ve Türkiye’deki darbe esnasında ölen insanlar, ülkelerimize karşı yürütülen savaşta cephede öldüler. Global güçler ve onlar ülkelerimiz arasındaki ilişkileri bozmaya çalışanlardır. Kaybettiklerimizin hatıraları yaşanılan bu acıların tekrar etmemesi için en önemli şeydir.”

“Birbirimizi Anladığımızda Suriyeli Göçmenler Ülkelerine Geri Dönecek”

Konuşmasında Suriyeli göçmenlerin durumuna da değinen Aleksandr Dugin, “Türkiye’de milyonlarca Suriyeli göçmen var ve bu aslında bir felaket. Biz birbirimizi anlayıp, birlikte hareket etmeye başlayınca durum düzelecektir, dönüşler bunun göstergesidir. Sizi temin ederim, bu kalkışma sıradan bir askeri darbe değildi. Eğer ki başarılı olsaydı, bugün Türkiye diye bir ülke yoktu. Türkiye, Libya gibi, Suriye gibi, Irak gibi olacaktı. Ayrılıkçı Kürtler çatışmaya hazırlanmışlardı ve kalkışma başarılı olsaydı eğer, hemen sonrasında ülkeyi bölmek için saldıracaklardı. Ortak çalışmalarımız sayesinde bunlardan kurtulduk. Kimileri abarttığımızı, büyüttüğümüzü söylüyorlar ancak öyle değil, küçültüyoruz, ancak büyütmüyoruz durumun ciddiyetini. Tekrar hepinize şükranlarımı sunmak istiyorum. Bence şu dönemde Rusya - Türkiye ilişkilerini çok iyi bir şekilde geliştirebiliriz ve bu fırsatı kaçırmamamız gerekiyor. Buradan herkesi iki ülkenin birbirini daha yakından tanıması için çaba harcamaya davet ediyorum” dedi

“Dostluk Nişanı”

Öte yandan Avrasya Platformu Başkanı Hasan Cengiz de, yine FETÖ tarafından katledilen Rus pilot ve Rus büyükelçi adına Dugin’e dostluk nişanı takdim etti. Cengiz, ”Hiç bir güç Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozamaz, siz bizim acımızı paylaşıyorsunuz. Biz de sizlerin acınızı paylaşıyoruz. Okyanus ötesine karşı dik duruşumuzun bir nişanesi olarak bu nişanı sizlere takdim ediyorum” dedi.

Programa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu telefonla bağlanarak, Rusya ile Türkiye’nin düşmanlarının aynı olduğunu ve Rus uçağını da ABD’nin talimatıyla FETÖ’cü subayların düşürdüğünü vurguladı.

Moskova Merkez Camiinde Kur’an Tilaveti

Avrasya Platformu’nun (AYYB, AİT) Moskova da düzenlediği 15 Temmuz anma etkinliği ve kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Moskova Merkez Camiinde, tüm şehitlerimiz Kuran tilaveti ve dualarla anıldı. Merkez camiinde düzenlenen anma etkinliğine Rusya da yaşayan Türkler de katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04