MİTHATPAŞA-MEŞRUTİYET ÜST GEÇİDİ BUGÜN KALDIRILIYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi?nde alınan ?Kızılay bölgesindeki yaya üst geçitlerinin yenilenmesi veya kaldırılması kararı gereğince? Mithatpaşa Caddesi-Meşrutiyet Caddesi kesişiminde yer alan üstgeçidin söküm işlemlerine yarın (5 Mayıs Cuma) gece baş

5.05.2017 14:53:08 0
MİTHATPAŞA-MEŞRUTİYET ÜST GEÇİDİ  BUGÜN KALDIRILIYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan “Kızılay bölgesindeki yaya üst geçitlerinin yenilenmesi veya kaldırılması kararı gereğince” Mithatpaşa Caddesi-Meşrutiyet Caddesi kesişiminde yer alan üstgeçidin söküm işlemlerine yarın (5 Mayıs Cuma) gece başlanacak.


Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak söküm işlemleri nedeniyle Meşrutiyet Caddesi’nin Atatürk Bulvarı ile Mediha Eldem Sokak arasında kalan kısmı ile Mithatpaşa Caddesi’nin Kızılırmak-Yüksel Caddeleri arasında kalan kısmı, 3 gün süreyle 22.00-06.00 saatleri arasında taşıt trafiğine kapatılacak.


Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, trafik akışını engellememek, yaya ve sürücülerin de güvenliğini tehlikeye atmamak için üstgeçidin söküm işlemini yarın (5 Mayıs Cuma) gece başlatacak, Cumartesi ve Pazar günleri de sabah saatlerine kadar çalışarak, söküm işlemlerini tamamlayacak. 


Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sürücülerden alternatif güzergahları kullanmasını isteyerek, üstgeçidin söküm işleminin tamamlanmasıyla trafik akışının 8 Mayıs Pazartesi gününden itibaren de normale dönmesinin hedeflendiğini kaydettiler. 
Büyükşehir Belediyesi, söküm öncesinde üstgeçide astığı bir duyuruyla, vatandaşları bilgilendirdi ve üstgeçidi de yaya ulaşımına kapattı. 


Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar yayaların kullanımına açık olan Mithatpaşa Caddesi’ndeki iki üstgeçidi, yıprandığı gerekçesiyle daha önce kaldırmıştı.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE KARAR ALINMIŞTI


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart ayında yaptığı toplantıda, Kızılay bölgesinde yer alan ve uzun zamandan beri hizmet veren, tüm üst geçitlerin incelenerek, gerekli görülmesi durumunda kaldırılması ve yerlerine yenilerinin yapılması, ayrıca onarımları mümkün olanların da tamiratlarının gerçekleştirilmesine ilişkin önerge oybirliği ile kabul edilmişti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00