``MISIRDAKİ VAHŞETE İNSANLIK SAĞIR VE DİLSİZ KALDI``

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, Mısır`da yaşanan olaylara değinerek" İnsanlık bu vahşete sağır ve dilsiz. Türkiye ve Afrika Birliği dışında ses veren yok. Dünya bu olayları seyrederek, ses çıkarm

Siyaset 20.08.2013 10:30:57 0
``MISIRDAKİ VAHŞETE İNSANLIK SAĞIR VE DİLSİZ KALDI``


Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, Mısır`da yaşanan olaylara değinerek" İnsanlık bu vahşete sağır ve dilsiz. Türkiye ve Afrika Birliği dışında ses veren yok. Dünya bu olayları seyrederek, ses çıkarmayarak bu cinayete ve suça iştirak etmektedir." diye konuştu. 

Pakdil, Mısır`da insanlık dramının yaşandığını söyleyerek, Mısır`da darbe karşıtları insanlara yönelik tanklarla, helikopterlerden açılan ateşlerle, keskin nişancıların ateşleri sonucu baltacı denilen çeteler tarafından katledildiğini belirtti. 

Yaşanan olaylara karşı Türkiye ve Afrika Birliği dışında ses veren olmadığını dile getiren Pakdil, " Ortadoğu`da Asya`dan, Afrika`dan ve dünyanın diğer yerlerinden halklar ayakta. Devletler sessiz kalsa da âlimler, STK`lar ve aydınlar bu katliama karşı ayaktadır." dedi. 

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin görevinden alınarak, parlamentonun feshedildiğini ifade eden Pakdil, " Mısırlılar oylarına sahip çıkıyor. Cumhurbaşkanının göreve iadesini istiyor ve derhal seçime gidilmesini istiyor. Demokrasi istiyor." şeklinde konuştu. 

Mısır halkının demokrasi isteğinin karşılığının katliam ve vahşet olduğunu belirten Pakdil, sözlerine şöyle devam etti: 

ABD, AB ve diğer ülkeler darbeye darbe, katliama katliam diyemiyor. Sessiz kalıyor. Darbeye direnen insanlar silahsızlar ve hiçbir şiddet içermeyen direnişlerini sürdürüyor. Mısır`da darbe yapanlar ve onların arkasındakiler halkı şiddete itmek istiyor. Ama direnişçiler binlerce ölümlere rağmen bu yola başvurmuyor. Darbeciler şehit ettikleri insanların cenazelerini sahiplerine vermiyor. Cenaze sahiplerinden intihar ettiğine dair düzmece belgeleri imzalamaları isteniliyor. Demokrasiye sahip çıkanlara karşı olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. 

Dünya bu olayları seyrederek ve ses çıkarmayarak bu cinayete iştirak ediyor. Demokrasi havarisi geçinenler nerede. STK`lar ve İnsan Hakları Dernekleri nerede. Niçin seslerini yükseltmiyor." Dedi.,


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


36° / 20.8°
  • BIST 100

    10479,2%-1,86
  • DOLAR

    32,25% 0,16
  • EURO

    34,82% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2418,46% -0,11
  • Ç. ALTIN

    3889,70% 0,00