MİROĞLU AK PARTİ SİYASİ VE HUKUKİ İŞLER BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

7.01.2016 12:17:48 0
MİROĞLU AK PARTİ SİYASİ VE HUKUKİ İŞLER BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.Başkanılığını Eski TBMM Başkanı M.Ali Şahin'in yaptığı Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevine  Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu getirildi.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'na Ak Parti genel merkezi  tarafından yeni dönem için yeni bir görev ve sorumluluk daha verildi.

Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olan Mehmet Ali Şahin'in yardımcılığına atanan Miroğlu, yeni dönem için kendisine tevdi edilen görevi layıkıyla yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağını kaydederek, "Ülkemizin birliği, beraberliği, halkımızın huzuru için hangi görev verilirse verilsin elimizden gelenin en güzelini sorumluluk duygusuyla yapmaya ve yüklenmeye hazırız" dedi.

Artuklu Haber olarak Sayın Miroğluna tevdi edilen yeni görevinden dolayı tebrik eder,Yeni görevinde başarılar dileriz.

ORHAN MİROĞLU KİMDİR?

1953 yılında Mardin Midyat'ta doğan Orhan Miroğlu'nun gençliği Batman ve Diyarbakır'da geçti. Kürtçe konuştuğu için hapis yapan Miroğlu, 1970-1980 yılları arasında demokratik gençlik hareketi içinde bulundu. 1980'de Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nden mezun oldu.

Bir yıl öğretmenlik yapmasının ardından 12 Eylül 1980 asker darbesinden sonra tutuklanarak Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne çıkartıldı. Türkiye Kürdistanı Sosyalist Partisi davasında 15 yıl mahkumiyet cezasına çarptırıldı.

1988'de cezaevinden tahliye edilen Miroğlu, 1995'e kadar siyasi yasaklıydı.

20 Eylül 1992'de Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Kürt aydını Musa Anter'in yanında olan Miroğlu ağır yaralandı ve bir süre tedavi gördü.

1999'dan bu yana önce Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) ve Demokratik Halk Partisi'nde (DEHAP) Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.

Miroğlu, bağımsız milletvekili adayı olduğu 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri sırasında Mersin'deki seçmenlerine Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle mahkum oldu.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Demokratik Toplum Partisi (DTP) genel başkan yardımcısıyken yaptığı konuşmalarda "PKK örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle Orhan Miroğlu'nu iki yıl bir ay hapis cezasına mahkum etti.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Miroğlu parti hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kapatma kararında siyaset yapması yasaklandı. Gerekçe olarak Miroğlu'nun DTP yöneticisiyken PKK hakkında yaptığı konuşmalar gösterildi.

"Dijwar - Onlara Dair Her Şey" (Avesta Yayınları - 2004) ve "Çapraz Ateşte İki Halk: Türkler ve Kürtler - Yeni Jeopolitika ve Nasyonalizm" (Beybun - 2005) isiml kitapları dahil Bugüne kadar 10 Kitabı bulunan Miroğlu Radikal İki, Ülkede Özgür Gündem, Özgür Politika ve BirGün ve Taraf gibi gazete ve dergilerde yazılar yazdı.

Star Gazetesi'nde köşe yazarlığını halen sürdüren Orhan Miroğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

2015'in ocak ayında siyasi yasak cezası sona eren Orhan Miroğlu,7 Haziran  ve 1 Kasım Seçimlerinde Ak Parti'den Mardin Milletvekili seçildi.

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00