Miniklere hayvan sevgisini aşıladılar

Hayvanlara yönelik rehabilitasyon, aşı kampanyaları ve çeşitli uygulamalarıyla hayvan severlerin beğenisini kazanan Mamak Belediyesi minik kalplere hayvan sevgisini de aşılıyor.

26.11.2015 00:46:09 0
Miniklere hayvan sevgisini aşıladılar

Hayvanlara yönelik rehabilitasyon, aşı kampanyaları ve çeşitli uygulamalarıyla hayvan severlerin beğenisini kazanan Mamak Belediyesi minik kalplere hayvan sevgisini de aşılıyor. Mamak Belediyesi Veteriner Hekimi Eser İnsal Akşemsettin Mahallesi’nde hizmet veren Özel Sevgi Kardelenleri Gündüz Bakımevi’nde minik yüreklere hayvan sevgisini anlattı. Kreşte bulunan ve yaşları 2 ila 6 arası değişen 55 minik Veteriner Hekim Eser İnsal’ı can kulağıyla dinledi. Miniklerin yanına sevimli köpek Şirin’i de götüren Veteriner Hekim Eser İnsal çocukların meraklı sorularını cevapladı. Tek tek sevimli Şirin’e dokunan minikler hayvanlarla iletişim kurmayı öğrendi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Mamak’ta sosyal belediyecilik çerçevesinde hayvanlara yönelik birçok uygulama gerçekleştiriyoruz. Yemlemeden kısırlaştırmaya, sağlık kontrolünden sahiplendirmeye geniş bir yelpazede yapılan uygulamaların yanı sıra gelen talepler doğrultusunda veteriner arkadaşlarımız güzel bir çalışma gerçekleştirdi. Miniklere hayvan sevgisi erken yaşta aşılanmalı” dedi.

İlk defa dokundular

Meraklı miniklerin ilginç sorularını da cevaplayan İnsal daha sonra miniklere tek tek Şirin’in kalp atışlarını dinletti. Sokak hayvanlarına yönelik miniklerin ön yargılarını yıkarak bir hayvana dokunmalarını sağladı. Şirin’in kalp atışlarını dinleyen miniklerin yüzündeki ifade görülmeye değerdi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71