MİNİKLERDEN ``ÇEVRE GÜNÜ``NEDENİYLE TİYATRO ETKİNLİĞİ

Mardin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çevre Koruma Haftası Etkinliklerini başlattı.

Polisiye Haberler 4.06.2013 17:26:47 0
MİNİKLERDEN ``ÇEVRE GÜNÜ``NEDENİYLE TİYATRO ETKİNLİĞİ

Mardin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çevre Koruma Haftası Etkinliklerini başlattı.


Çevre Koruma Haftası kapsamında Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Programın açılış konuşmasını yapan Mardin Çevre ve Şehircilik Müdürü Halil İbrahim Metin, "Dünya Çevre Günü’nün, Her Şey İnsan İçindir, İnsanlar Güzel Şeylere Layıktır anlayışı çerçevesinde, İnsanca Yaşanabilir Bir Dünyanın Tesisine vesile olmasını diliyorum.


Bizden öncekilerden miras olarak aldığımız bu dünyayı, birlikte kullandığımız tüm canlılar ile birlikte, neslimiz ve gelecek kuşaklarımız için, yaşanabilir bir dünya olarak bırakmak adına, tüm insanlarımızı Çevreye Duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.


Toplantıda Çevremizi temiz tutup, çevremize sahip çıkmamız gerektiğini vurgulayan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ise, "Eğer biz çevreyi tüketirsek, bunun telafisi yok. Yeni bir çevre alıp yerine koymak gibi bir lüksümüz de yok. Bu bakımında çevremize sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.


Mardin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen etkinlikte; "Kadim Kentimiz, Kültürümüz ve Çevre" konulu konferans düzenlendi. Hafta Kapsamında kompozisyon, resim ve şiir dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin eserleri sergilenerek, ödülleri verildi. Ömerli Vatan İlköğretim Okulu Öğrencileri tarafından "Uçan Şemsiye" adlı tiyatro gösterisi yapıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI(AHA)MARDİN


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82