MİNİK TRAFİK DEDEKTİFLERİ`NDEN VALİ KILIÇLARA ZİYARET

?Trafik Dedektifleri Projesi? kapsamında Trafik Dedektifi unvanını alan 8 çocuk arkadaşlarını temsilen, beraberlerinde Yetkililerle birlikte Ankara Valisi Kılıçlar`ı makamında ziyaret etti.

7.05.2015 09:38:20 0
MİNİK TRAFİK DEDEKTİFLERİ`NDEN  VALİ KILIÇLARA ZİYARET

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü), Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma-Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve OPET ortaklığında uygulamaya konulan, trafik kazalarını önlenmek için daha bilinçli nesiller yetiştirmeyi hedefleyen “Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında Trafik Dedektifi unvanını alan 8 çocuk arkadaşlarını temsilen,  beraberlerinde Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan, Trafik Denetleme Şube Müdürü Erdal Onursal, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, OPET Ankara Temsil Müdürü Arzu Koloğlu, Kamusal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın’la Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ı makamında ziyaret etti. 

Vali Kılıçlar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Trafik sorununa kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla hayata geçirilen bu projeyi kendi projem gibi görüyorum. Projenin başlangıcında biz bile bu kadar etkili bir çalışma olacağını düşünmemiştik. 

Trafik Dedektifleri Projesi’nin, 3 yıl içerisinde Türkiye’nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki 1,5 milyon çocuk ve genç ile dolaylı olarak ailelerinde trafik bilinci oluşturması büyük bir başarıdır. 

Ankara’da ise yetmiş bin öğrencimizin bu konuda eğitilmesi gelecekte, şu anki verilere göre, yetmiş bin eğitimli yetişkin demektir. Trafik kazalarında her yıl yaşadığımız can kaybı ve yaralanmalar düşünüldüğünde, bu proje geleceğe yapılan önemli bir yatırımdır. Bu anlamda OPET’e de katkılarından dolayı teşekkür ederim.” dedi. 

Daha sonra tek tek söz alan küçük trafik dedektifleri, kendi bölgelerindeki trafik sorunları hakkında Vali Kılıçlar’a bilgi verdiler. Özellikle okul güzergâhlarında yaşadıkları trafik işaret ve işaretçilerine ilişkin sorunların giderilmesi için Vali Kılıçlar’dan yardım talep ettiler. Vali Kılıçlar da konu ile ilgili olarak Trafik Şube Müdürüne talimat verdi.

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, bu eğitimlerin hedefine ulaşması için okullarda faaliyet gösteren eğitici kulüpler arasında Trafik Kulübü’ne yer verilerek, Trafik Dedektifi unvanını almış olan öğrencileri görevlendirmek suretiyle, burada görev yapacak, bu konuda eğitimli öğretmenleri aktif hale getirmenin de önemli olacağı vurgusunda bulundu. 

Ziyaretin sonunda Vali Kılıçlar’a hediyelerini takdim eden küçük dedektiflere Vali Kılıçlar da hediyeler vererek eğitim hayatlarında başarılar diledi. 

 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
HABER:ABDULLAH ORTAÇ

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04