Minik kahramanlar doktorlarıyla bir araya geldi!

Onlar, dünyayı selamlamak için daha fazla beklemek istemeyen aceleci bebekler? İşte bu savaşçı miniklerin zaferini kutlamak için Acıbadem Kadıköy Hastanesi?nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü?ne özel anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

18.11.2016 13:11:44 0
Minik kahramanlar doktorlarıyla bir araya geldi!

Onlar, dünyayı selamlamak için daha fazla beklemek istemeyen aceleci bebekler… İşte bu savaşçı miniklerin zaferini kutlamak için Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’ne özel anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Hastanenin yeniden hayata kazandırdığı yaklaşık 20 prematüre bebek, aileleri ve doktorlar bir araya geldi. Onların yaşam mücadelesinin ilk tanıklarından biri olan Acıbadem Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Neonatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Atalay Demirel, “Prematüre dünyaya gelen bebekleri bir süre için annelerinden emanet alıyoruz ve sağlıklı bir şekilde onlara geri vermek için çalışıyoruz” dedi.

 

17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde anlamlı bir kutlama etkinliği düzenlendi. Prematüre olarak dünyaya gelen bebekler, aileleri ve doktorların bir araya geldiği etkinliğin açılış konuşmasını Acıbadem Kadıköy Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Mustafa Candanyaptı. 40 yıllık meslek hayatında kendisini doğum kadar şaşırtan başka bir şey olmadığını belirten Dr. Candan, “Doğum mucizevi bir süreç. Özellikle prematüre bebeklerin gelişimini tamamlama ve hayata tutunma kabiliyeti inanılmaz! Onların daha dünyayı tanımadan gösterebildiği bu azmi görünce, Newton gibi dünyayı değiştiren çok önemli insanların prematüre doğduğunu bilmek bizi şaşırtmıyor” dedi. Etkinlikte, Acıbadem Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Neonatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Atalay Demirel prematüre bebek bakımının önemiyle ilgili önemli bilgiler verirken, Acıbadem Kadıköy Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Dr. Emel Bellibaş erken doğan bebeklerin ruhsal gelişimini anlattı…

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78