Mimar ve mühendislerden Mersin?e gönüllü hizmet

Mersin?in yıllardır hayata geçirilemeyen ?İl Çevre Düzeni Planı? ile ilgili Büyükşehir Belediyesi yeni adımlar atarken, Türkiye Mimar ve Mühendisleri Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu?ndan, ?Mersin için bedelsiz, gönüllü çalışmaya hazırız? me

25.03.2015 00:06:54 0
Mimar ve mühendislerden Mersin?e gönüllü hizmet

Mersin’in yıllardır hayata geçirilemeyen “İl Çevre Düzeni Planı” ile ilgili Büyükşehir Belediyesi yeni adımlar atarken, Türkiye Mimar ve Mühendisleri Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu’ndan, “Mersin için bedelsiz, gönüllü çalışmaya hazırız” mesajı geldi.

 

Mersin Şehircilik İl Müdürlüğü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi; ‘Mersin İl Çevre Düzeni Planı Katılım ve İletişim Toplantısı’ düzenledi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen toplantıya katılım yoğun oldu. Toplantıya TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şube Başkanı olarak katılan Seyfettin Atar, Mersin’de hayata geçirilecek tüm projelere gönüllü olarak, bedelsiz bir şekilde katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

 

“HERKESİN FİKRİNE İHTİYAÇ VAR”

 

‘Mersin İl Çevre Düzeni Planı Katılım ve İletişim Eylem Planı’na tüm aktörlerin anlaşma, uzlaşma, işbirliği ve etkileşim ile destek vermesinin, en uygun çözümlerin ortaya konulması açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Seyfettin Atar, “Mersinin geleceği ile ilgili herkesin fikrine, olumlu düşüncelerine ihtiyaç var. Başkan Kocamaz da, kentte yapılacak yatırımlara yönelik her proje için kentin paydaşlarıyla bir arada olmak ve birlikte yürümek, kentin geleceğini birlikte tayin etmek düşüncesinde olduklarını açıkladı. Biz de bu açıklamalar doğrultusunda, elimizi tayın altına koymaya hazırız.

“GÖREVE HAZIRIZ”

TMMOB bünyesindeki tüm meslek odaları olarak Mersin’de hayata geçirilecek tüm projelere gönüllü olarak, ücretsiz katkı vermeye hazırız. Meslek kapsamımıza giren her konuda görüş bildirmeye devam edecek, kentin geleceği için ses yükseltmeyi sürdüreceğiz. Amacımız Mersin’e, ülkemize hizmet etmek ve gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak. Bu noktada Mersin’in acil çözüm bekleyen bir çok sorunun çözümünde etkin bir rol üstlenen; ‘Mersin İl Çevre Düzeni Planı Katılım ve İletişim Toplantısı’na; Çevre, Harita, Şehir Plancıları, Elektrik, Peyzaj ve İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi başta olmak üzere tüm odalarımızdan temsilciler katılarak, toplantıyı ilgiyle takip ettik.

“PLAN BİLİMİN IŞIĞINDA HAZIRLANMALI”

Toplantıda öncelikle bizlere çalışma planı sunuldu ve irtibat bilgilerimiz alındı. Bundan sonra da bizlerle sürekli irtibat halinde olunacağı söylendi. Bize uzatılan ele destek vermeye hazırız, yeter ki sorunlara bilimin ışığında çözüm üretilmek istensin. Mersin’in hak ettiği noktaya taşınmasında gönüllü olarak vereceğimiz hizmetler için biz göreve hazırız. Bu yolda kentin geleceğinin anahtarı olan ‘Mersin İl Çevre Düzeni Planı’nın en kısa sürede, en doğru şekilde hazırlanarak, uygulamaya geçirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82