Milletvekili Şahkulubey`den 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi mesajı

AK Parti Mardin Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Ecz. Gönül Bekin Şahkulubey 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıldönümü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mardin 17.03.2014 19:07:38 0
Milletvekili Şahkulubey`den 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi mesajı

AK Parti Mardin Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Ecz. Gönül Bekin Şahkulubey “18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıldönümü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Şahkulubey, mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

“Türk milletinin tarihine mal ettiği zaferlerden biri de Çanakkale’dir. Çanakkale’nin Türk zaferler tarihi içinde ayrı bir yeri vardır. Hâlâ gözler onunla yaşarır, yürekler onunla ürperir, düşünceler onunla durur. Bugün meydana gelmiş gibi canlıdır. Unutulmamıştır, unutulmayacaktır da.

 

Türk askeri, Çanakkale’de yalnız 21. yüzyılın tekniği ile mücadele etmemiş ve karşısında da yalnız üç devlet de yoktu.   Yedi düvele karşı mücadele vermiş, zamanın bütün yakıcı, yıkıcı ve öldürücü silahları karşısında milletimizin bir tek dayanağı imanı olmuştur. Kahraman Mehmetçiklerimiz, bu öldürücü silahların tehdidine karşı iman dolu göğsünü siper etmiş, bir gül bahçesine girercesine, vatan uğrunda ölüp şehit olmayı şeref bilmiştir. Bu kadar kuvvetli bir imana sahip ordu karşısında boğazdan tek bir düşman neferi bile geçememiştir. Çünkü dünyada o zamana kadar eşi görülmemiş olan bu korkunç savaşta, düşmanların bu kadar üstün kuvvetleri karşısında, Mehmetçiklerin azimleri ve sebatları gevşememiş, yılgınlık gösterip, düşmana yüz çevirmemişlerdir. İşte Çanakkale’yi geçilmez yapan ruh da bu olmuştur. Bu ruh; Düşmanların üstün gücüne ve gelişmiş tekniğine rağmen milletimizdeki sarsılmaz iman, sönmeyen vatan sevgisi, birlik ve beraberlik duygusudur. Bu ruh;  “Canımı alabilirsiniz, kanımı dökebilirsiniz ama vatanımı asla alamazsınız”, “Hürriyetime ve istiklalime dokunamazsınız”, “Belki öldürebilirsiniz fakat esir edemezsiniz” diyebilmenin adıdır.

 Bu duygularla Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum”. Dedi

 Satırlarımı, gençlerimize güzel bir nasihat olan Mehmet Akif’in şu mısralarıyla bitirmek istiyorum:

Enbiya Yurdu bu toprak; şühedâ burcu bu yer;

Bir yıkık türbesinin üstüne Mevlâ titrer!

Dışı baştanbaşa bir nesli kerimin yâdı,

İçi boydan boya milyonla şehit ecsâdı.

Öyle meşbû-u şehâdet ki bu öksüz toprak;

Oh, bir sıksa adam otları, kan fışkıracak!

Böyle bir yurdu elinden çıkaran nesl-i sefîl,

Yerin üstünde muhakkar, yerin altında rezîl![24]

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 
 

27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04