MİLLETVEKİLİ CENGİZ DEMİRKAYA ARTUKLU HABER’E PROJELERİNİ ANLATTI

Artuklu Haber Sitesi Haber Müdürü İsmail Dinçel ve Ankara Temsilcisi Bedirhan Dinçel AK PARTİ Mardin Milletvekili Cengiz DEMİRKAYA’yı TBMM de ki odasında ziyaret ederek Mardin hakkında görüşmelerde bulundu.

31.03.2021 11:56:00 0
MİLLETVEKİLİ CENGİZ DEMİRKAYA ARTUKLU HABER’E PROJELERİNİ ANLATTI

Artuklu Haber Sitesi  Haber Müdürü  İsmail Dinçel ve Ankara Temsilcisi  Bedirhan Dinçel    AK PARTİ Mardin Milletvekili Cengiz DEMİRKAYA’yı TBMM de ki odasında ziyaret ederek Mardin hakkında görüşmelerde bulundu.

 

Cengiz Demirkaya’ya İletmiş Olduğumuz “Mardin İçin Yapmış Olduğunuz Projelerden Biraz  Bize Bahseder misiniz?”

Cengiz Demirkaya konuşmasında şu cümlelere yer verdi;

Mardin batı illerine köprü görevi konumunda olması sebebiyle  Mardin bölgede en önemli illerin başında geliyor bu yüzden ithalat ve ihracat akışının yoğun olması  Mardin’den geçen tırlar ve turist araçları için en önemli unsur  trafiğin hafifletilmesi ve  alternatif yolların yapılmasıdır. Bu sebeple göreve geldiğimiz ilk günden beri Mardin ve ilçeleri için alternatif yollar düzenleyerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile görüşmelerimiz sonrası projelerimiz hayata geçmeye başladı.Geçtiğimiz yıl aralık ayında ihalesini yapmış olduğumuz Mardin-Midyat yolunu 20 Ocak 2021 tarihinde yüklenici firma tarafından tamamlanmış olup Mardin halkının kullanımına açtık.

CEYLANPINAR-KIZILTEPE YOLU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile görüşmeler sonucu Kızıltepe-Ceylanpınar karayolu için projemizi teslim ettik ve yüklenici firmaya ihalesi yapılıp teslim edildi.Geçtiğimiz hafta sonu Bakanımızın teşrifleri ile temel atma kurdele törenimizi gerçekleştirdik ve ilk kazmamızı vurduk İNŞALLAH  en kısa süre içerisinde Kızıltepe Ceylanpınar karayolunu Mardin Ve Şanlıurfa Halkına teslim ederek kullanıma açacağız.Kızıltepe Ceylanpınar yolumuz toplamda 61.7 km uzunluğunda 2*1 duble yollar şeklinde olacaktır.Bununla beraber 3 adet köprü ve 10 adet kavşak proje içerisinde yer almaktadır.

Bu iki yolumuzun bağlantısı stratejik olarak çok önemli bir konumda bulunuyor. Ceylanpınar Kızıltepe yolunun bitmesi demek Mardin’de ki sanayi üretimimizde tarıma dayalı hammaddelerinin Ceylanpınar’dan Mardin’e Mardin’ de de  mamül ürüne dönüştürerek Mardin’den Suriye’ye Ceylanpınar sınır kapısından  Afrin’e  geçecek olan ürünlerin geçişini de kolaylaştıracak olan bir projedir.

Bölgede artan tarımsal trafik yoğunluğunu rahatlatacak bu iki yolumuz  ile tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı pazarlarına dağıtım imkanı sağlanarak bölgedeki ekonomik hacmin büyümesine de katkı sağlayacaktır.

 

MARDİN ÇEVRE YOLUNA ALTERNATİF YOL “KIZILTEPE ÇEVRE YOLU PROJESİ”

 

Yaklaşık 17 km uzunluğunda olan Kızıltepe’nin sıkışan trafiğini hafifletmek için esas çevre yolunun alternatifini oluşturacak olan çevre yolunun etüt projesinin 565 günlük süre içinde tamamlanmasına kadar alternatif bir yol çıkarmak istedik Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu Mardin’e geldiğinde bunun sözünü bizlere verdi. Belediyemiz şuanda bütün imar ve vizyon çalışmalarını tamamlayarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza teslim ettiler bunun da da birkaç gün içerisinde ihalesi yapılacak ve çalışmalara en kısa sürede başlanacaktır.

Mardin çevre yolu için çalışmalarımız devam etmektedir.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ÖZEL HABER:BEDİRHAN VE İSMAİL DİNÇEL


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19