MİLLETVEKİLİ GÖÇER,MEDYAYI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET KONUSUNDA DİKKATLİ OLMAYA ÇAĞIRDI

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer, sağlıkta şiddete prim veremeyiz, şiddeti artıracak yayınlardan uzak durmalıyız. Yanlış örnek olacak, her türlü çalışma ve yayından kaçınmalıyız dedi

13.12.2016 16:05:19 0
MİLLETVEKİLİ GÖÇER,MEDYAYI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET KONUSUNDA DİKKATLİ OLMAYA ÇAĞIRDI

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili  Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer, sağlıkta şiddete prim veremeyiz, şiddeti artıracak yayınlardan uzak durmalıyız. Yanlış örnek olacak, her türlü çalışma  ve yayından kaçınmalıyız dedi.

 

          Prof. Dr. Göçer, geçenlerde  show tv de yayınlanan Cesur Yürek isimli dizi de, belinde silah bir kişi ameliyathaneye giriyor psikopat bir şekilde  ameliyathane ekibini tehdit  ediyor. Arkasından silahını çekiyor ve beni iyi dinleyin bu güne kadar yaptığınız en büyük ameliyat bu masada; yatanın sadece benim babam olduğunu sanmayın, şuan itibariyle hepinizin hayatı masada yatıyor. Ya babamı yaşatır ameliyattan sağ çıkarsınız, yada hepiniz babamla birlikte masada kalırsınız. Elinde silahı kaldırıyor ve doktorun gözüne bakarak ameliyat bitene kadar kimse dışarı çıkmayacak diyerek doktora silahı doğrultmak süretiyle, senin elini keserim şeklinde tehditler savuruyor. Bu sahneler izleyenler üzerinde şiddet olgusunu tetiklemektedir. Sağlık çalışanlarına yönelik böyle bir senaryo veya sahne kabul edilemez. Bu dil sorumlu medya dili değildir. Bu toplumda vahim davranış bozukluklarına sebep olmakta  sağlıkta şiddeti körükleyen en önemli nedenler arasında yer almaktadır. Yapılan araştırmalarda  şiddet sahneleri yüzünden sağlık çalışanlarına şiddet artmaktadır. Reyting olsun diye şiddet teşvik edilemez. Medyamızı duyarlı olmaya davet ediyorum dedi.

         

 

 

Sağlıkta şiddet konusunu ve medyada sergilenen bu olumsuz davranışları TBMM’de Sağlık Bakanlığı Bütçesi konuşmasında dile getiren Göçer; bakın, ben medyaya, televizyona, senariste buradan seslenmek istiyorum:Bu en hafif tabirle şiddete çağrıdır, çok kötü bir örnektir.O anlamda, bütün halkımızın, basın yayın organlarımızın sağlık çalışanlarımızın yanında, yer alması lazım ve duyarlılık içerisinde olması gereklidir ifadesini kullandı.  Göçer; RTÜK’e şikayette bulunduğunu, bu ve buna benzer sahnelerin senaryodan ve diziden çıkarılması gerektiğini ifade etti.  Prof. Dr. Göçer, sağlığımız için, canımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmalıyız, onları zor durumda bırakacak her türlü şiddetin önüne geçmeliyiz diye sözlerini tamamladı.

 

                                                       

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90