MİGROS'TAN MOTO KURYELERE EĞİTİM VE İŞ FIRSATI

Halk Eğitim Müdürlükleri, moto kuryeliği meslek edinmek isteyenler için Migros Aile Kulüplerinde Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı eğitim programları başlattı.

Gündem 1.02.2024 16:57:00 0
MİGROS

Halk Eğitim Müdürlükleri, moto kuryeliği meslek edinmek isteyenler için Migros Aile Kulüplerinde Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı eğitim programları başlattı. Eğitimleri tamamlayan uygun adaylar, Paket Taxi’de çalışma fırsatı yakalayacak. Motor ehliyeti bulunanların ücretsiz olarak katılabileceği dört haftalık eğitimlerin ilki Adana, Eskişehir, İzmir ve Malatya illerindeki Migros Aile Kulüplerinde düzenlenecek. 

 

Halk Eğitim Müdürlükleri, moto kuryeliği meslek edinmek isteyenler için Migros Aile Kulüplerinde Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı eğitim programları başlattı. Eğitimlerde, moto kurye olmak isteyenlere yönelik; güvenli sürüş, trafik kuralları gibi teknik konuların yanı sıra imaj ve müşteri memnuniyeti gibi hizmet kalitesinin yükseltilmesine yönelik bilgiler verilecek. Uygun adaylar, Paket Taxi’de çalışma fırsatı yakalayacak.

 

Son yıllarda e-ticaretin artmasıyla birlikte talep gören iş kolları arasına giren moto kuryelik’e yönelik meslek eğitimler; gençlerin mesleki becerilerini geliştirmelerine ve istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasına, sektörün hizmet kalitesinin yükseltilmesine destek olacak. Proje ile birlikte sektörün süregelen sorunları arasında yer alan güvenli sürüş ve trafik kurallarına dair bilgi yetersizliğinden kaynaklı kazaların azaltılması, iş deneyimi ve mesleki bilgi eksiliğinden doğan müşteri şikayetlerinin azaltılması ve sektöre kalifiye eleman yetiştirilmesine yönelik önemli bir açığı dolduracak. 

 

İlk etap Adana, Eskişehir, İzmir ve Malatya’yı kapsıyor

Migros Aile Kulüplerinde, ilk etapta Adana, Eskişehir, İzmir ve Malatya illerinde verilecek olan eğitimler, Şubat ayında başlayacak ve dört hafta sürecek. İlgili illerdeki Migros Aile Kulüpleri, eğitimler için kayıt almaya başlandı. Eğitimlerde; güvenli araç kullanımı, trafik güvenliği, trafik kuralları, trafik adabı, etik değerler, sürücünün iş sağlığı ve güvenliği, araç bakımı ve kontrolü, ulaşımda enerji verimliliği, kişisel imaj yönetimi ve müşteri memnuniyetini arttırma ve günlük satış programı hazırlama konularında bilgiler paylaşılacak. Eğitim programına, motor ehliyeti bulunan üyeler ücretsiz olarak başvuru yapabilecek. Kursu bitirenler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı meslek sertifikası almaya hak kazanacak. 

 

Projenin ilerleyen etaplarında moto kurye eğitimlerinin; İstanbul, Mersin, Balıkesir, Yalova, Edirne, Derince, Denizli, Aydın, Manisa, Ankara, Ordu, Isparta, Antalya, Antep, Mardin, Kayseri, Bursa İnegöl ve Çanakkale illerindeki Migros Aile Kulüplerinde verilmesi hedefleniyor. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


Anahtar Kelimeler: MİGROS' KURYELERE EĞİTİM FIRSATI
31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19