MİDYAT`TA YERLEŞİM YERLERİNE ESKİ İSİMLERİ YENİDEN VERİLECEK

Yerleşim birimlerinin eski isimlerinin iadesi, sıklıkla gündeme getirilen konular arasında. Eski isimlerin iadesi konusunda Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, önemli bir çalışmaya imza atmak üzere.

Mardin 6.02.2015 13:15:08 0
MİDYAT`TA  YERLEŞİM YERLERİNE ESKİ İSİMLERİ YENİDEN VERİLECEK

Yerleşim birimlerinin eski isimlerinin iadesi, sıklıkla gündeme getirilen konular arasında. Eski isimlerin iadesi konusunda Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, önemli bir çalışmaya imza atmak üzere.

   Başkanı Nasıroğlu, mahalleye dönüştürülen köy ve beldelerin yaygın olarak bilenen Kürtçe, Mıhallemice ve Süryanice eski isimlerinin iade edilmesi amacıyla bir çalışma başlatmayı düşündüklerini söyledi.

   Yeni büyükşehir yasası ile köy ve beldelerin mahalle statüsüne kavuşturulduğunu hatırlatan Nasıroğlu, “6360 sayılı Kanun ile büyük şehirlerde ‘köy’ tanımına uyan bir yerleşim birimi kalmamış, buradaki halk bir anda köylerde yerleşik olmaktan çıkıp şehirlerde yaşayan halk durumuna geçmiştir. Köy ve beldelerimiz yaşayan halkımız şehrin bir parçası haline getirildi. Şüphesiz an itibariyle pratikte köy, resmiyette mahalle gibi görünse de zamanla umarız pratikte ve fiiliyatta da mahalle konumuna geçer dedi.

ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULACAK

    Yerleşim birimlerine eski isimlerin iade edilmesi amacıyla belediye meclisi bünyesinde bir araştırma komisyonu kuracaklarını söyleyen Nasıroğlu,  Şuan Midyat’ın 72 mahallesi bulunuyor. Yerleşim birimlerine eski isimlerin iade edilmesi amacıyla belediye meclisi bünyesinde bir araştırma komisyonu kurmayı düşünüyoruz. Komisyonda belediye meclisinde grubu bulunan Ak Parti ve DBP ile bağımsız üyeler, bürokrat ve muhtarlar yer alacak. Bunların yapacağı araştırma neticesinde köy ve beldelerin yaygın olarak bilenen Kürtçe, Mıhallemice ve Süryanice eski isimlerinin iade edilmesi için belediye meclisinden karar alınacak. Alacağımız kararın ardından kentte bütün tabelalarda da isimler değiştirilecek. İsimlerin iadesinin ardından tüm iç ve dış yazışmalarda bu isimler kullanılacak. Tabiî ki komisyonun hazırlayacağı raporlar doğrultusunda mahallelerimize eski adların verilmesi yönünde bir çalışma başlatmayı düşünüyoruz  diye konuştu.

KAYNAK:SİZİN MEDYA


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00