MİDYATLI KANAAT ÖNDERİ ABDULLAH TAŞ BARIŞ`A DAMGA VURDU

Midyat`ın önde gelen Kanaat Önderi ve havune delmemika Aşiret lideri Abdullah Taş başlattığı barış girişimi ile gündeme damga vurdu.Abdullah Taş 2 yıldır aralarında Husumet bulunan ve 3 kişinin öldüğü Nusaybin ilçesindeki 2 Aile arasındaki kan davasını s

Mardin 7.08.2017 11:34:37 0
MİDYATLI KANAAT ÖNDERİ ABDULLAH TAŞ BARIŞ`A DAMGA VURDU

Midyat'ın önde gelen Kanaat Önderi ve havune delmemika Aşiret lideri Abdullah Taş başlattığı barış girişimi ile gündeme damga vurdu.Abdullah Taş 2 yıldır aralarında Husumet bulunan  ve 3 kişinin öldüğü Nusaybin ilçesindeki 2 Aile arasındaki kan davasını sona erdirmek için  başlattığı barış girişimi başarı ile sonuçlandı.

 

Mardin’in Nusaybin İlçesine bağlı Yazyurdu Mahallesinde oturan  Uğur ve Sosyal aileleri arasında iki yıl önce 3 kişinin ölümü ile başlayan kan davası, Midyat ilçesi tanınmış  havune delmemika Aşiret lideri Abdullah Taş ve yörede sözü geçen aile büyüklerinin girişimi sonucu Yazyurdu Mahallesi(KÖY) Taziye evinde  verilen barış yemeği ile mutlu son ile neticelendi.

 

Havune delmemika Aşiret lideri Abdullah Taş  aralarında 2 yıldır kan davası bulunan Nusaybin İlçesine bağlı Yazyurdu Mahallesinde oturan  Uğur ve Sosyal ailelerini bir araya getirerek barışın gelmesini sağladı.Ancak bu Barışı taçlandıracak Barış Yemeğine Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı  ve Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı ve Nusaybin İlçe Kaymakamı   V. Ergün BAYSAL'ı davet etti.

 

 

Nusaybin ilçesi Yazyurdu Mahallesi(KÖY) Taziye evinde  verilen barış yemeğine Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ve  Ak Parti Artuklu ilçe Başkanı Olcay Sekizkardeş ile  Ak Parti Nusaybin ilçe Başkanı Latif Özel  ve Mardin'in önde gelen Kanaat liderleri ile Uğur ve Sosyal ailelerinin önde gelenleri katılırken,Ceyda Bölünmez Çankırı  ile Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın da Yoğun Programları  nedeniyle,Nusaybin Kaymakamı  V. Ergün BAYSAL,'ın ise Telefon ile aranmasına rağmen ulaşılamaması  nedeniyle Davete  katılmadıkları öğrenildi.

 

 

ABDULLAH TAŞ KİMDİR?

 

Mardin bölgesinin  önde gelen Havune Delmemika aşiretinin  reisi olan  Abdullah Taş Midyat  ilçesine bağlı Altıntaş köyünde  yaşıyor. Aşireti hem ülke içinde hem ülke dışında çok kalabalık  olan biri şehit babası köy koruculuğu çıktığından beri bölgede   ilk koruculardan biri  olan ve ilk günden beri PKK ve ülkeyi bölmek isteyen terör örgütleriyle mücadele eden Abdullah Taş.Güneydoğu illerinde PKK Terör örgütü tarafından başlatılann  Hendek ve 6 7 ekim olaylarında Midyat ilçesi ile   aşiretinin uzandığı bölgelere PKK terör Örgütünün girmesine izin vermemiş bir aşiret reisi  ve son zamanlarda terörle mücadelede sağladığı katkı nedeniyle Önemli Devlet yöneticilerinin takdirine mazhar olmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Köşk'e davet edilmiştir.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00