MİDYAT TELKARİ ÜRÜNLERİ “ANADAOLUNUN RENKLERİ” SERGİSİYLE KÜVEYT'TE...

Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümü hocaları tasarladıkları Anadolu’nun renklerini yansıtan sanatsal takıları farklı ülkelerde sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Mardin 11.11.2023 12:54:00 0
MİDYAT TELKARİ ÜRÜNLERİ  “ANADAOLUNUN RENKLERİ” SERGİSİYLE KÜVEYT

Mardin Artuklu Üniversitesi  Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümü hocaları tasarladıkları Anadolu’nun renklerini yansıtan sanatsal takıları farklı ilkelerde sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Nesrin Yeşilmen koordinatörlüğünde Araştırma Görevlisi İzzet Zorlu ve Midyat Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Fatih Yeşilmen tarafından tasarlanan ve üretilen sanatsal takılar Anadolu’nun Renkleri adıyla Kuveyt’te sergilendi.
T.C. Dışişleri Bakanlığı Kuveyt Büyükelçiliği ile Üniversitemiz işbirliği içinde Kuveyt The Regency Hotel ev sahipliğinde düzenlenen ilk sergiye farklı ülkelerden diplomatlar ve iş insanlarının da içinde olduğu 1000’i aşkın davetli katıldı.


Aynı koleksiyon, MÜSİAD Kuveyt işbirliğinde Kuveyt’te Boushahri Sanat Galerisi’nde de “Anadolu’nun Renkleri-2” isimli sergi ile Kuveyt’li sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışında Kuveyt Büyükelçiliği’ni temsilen Konsolos Rahel Demirbilek Kuş, medya temsilcileri ve sanatseverler hazır bulundu. 
Anadolu’nun Renkleri sergisi daha önce de Budapeşte ve Viyana’da sergilenmiş ve yoğun ilgi görmüştü.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19