MİDYAT KAYALIPINAR KATLİAMINDA ŞEHİT DÜŞEN 26 KİŞİ DUALARLA ANILDI

Midyat ilçesinin kırsal Kayalıpınar Mahallesi'nde 29 yıl önce PKK'lı teröristlerin yola mayın döşemeleri sonucunda yaşamını yitiren 8'i çocuk, 26 kişi mezarları başında düzenlenen törenle anıldı.

Mardin 4.10.2022 16:16:00 0
MİDYAT KAYALIPINAR KATLİAMINDA ŞEHİT DÜŞEN 26 KİŞİ DUALARLA ANILDI

Midyat ilçesinin kırsal Kayalıpınar Mahallesi'nde 29 yıl önce PKK'lı teröristlerin yola mayın döşemeleri sonucunda   yaşamını yitiren 8'i çocuk, 26 kişi mezarları başında  düzenlenen törenle anıldı.

 

 Midyat’a bağlı Kayalıpınar Köyünde, 1993 yılında PKK'lı teröristler tarfından  tuzaklanan mayının infilak ettirilmesi sonucu   . şehit olan 8'i çocuk 26 kişi törenle anıldı.Midyat Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma törenine  ilçe . Kaymakamı Ahmet Solmaz beraberinde  Midyat   Belediye Başkan vekili Hasan Özmen, Midyat Cumhuriyet Başsavcımsı  Ziya Burak Gürgah, Midyat Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Ali İhsan Tabak, İlçe Emniyet Müdürü  Orhan Koç, İlçe Jandarma Komutanı  Kalender Savaş Ünal, İlçe Müftüsü  Ergün Bulunmaz ile birlikte 29 yıl öce Kayalıpınar mahallesinde PKK'lı teröristlerin mayınlı saldırısında yaşamını yitiren vatandaşların yakınları katıldı.

Törenin ardından konuşma yapan Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, "Kayalıpınar Mahallemizden köyümüzden Midyat merkeze gelen sivil vatandaşlarımızı taşıyan minibüse hain terör örgütünün tuzaklamış olduğu EYP sonucunda 26 vatandaşımız ki bunlardan 8 tanesi daha kendini yeni yeni tanımaya başlamış çocuğumuzdu. 26 vatandaşımız şehit düştü, 3 vatandaşımız da yaralanmıştı. Çok şükür ki günümüzde hem devletimizin, hükümetimizin ve milletimizin dirayetli duruşu sayesinde artık onlar hiç bir desteği bulamıyorlar. Şuan örgüte katılım sayısı yok denecek kadar az. Çünkü vaat ettikleri ya da emel ettikleri hiçbir şeyi karşılık bulamadılar. İnşallah bundan sonrada bulamayacaklar. Ben başta burada yatan şehitlerimiz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimiz, emniyetimiz, jandarmamız ve bu mücadelenin içinde etkin olarak bölge halkımızdan oluşan korucularımıza, şehit olanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah cenabı hak bu tarz elim olayları yaşatmaz." dedi.

 

İlçe Müftülüğünde görev yapan  din görevlilerinin, şehitlerin mezarı başında okuduğu Kuran'ı Kerim'in ardından, törene katılanlar tarafından şehitler  için dua edildi.

 

 

ARTUKLUHABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00