MİDYAT İLÇESİNDE TRAFİK KAZALARINI AZALTMAK İÇİN İLGİNÇ UYGULAMA

Mardin’in Midyat ilçesinde, Trafik kazalarını önlemek için hurda araçlarla ilginç farkındalık oluşturuldu.

Mardin 12.01.2024 18:08:00 0
MİDYAT İLÇESİNDE TRAFİK KAZALARINI AZALTMAK İÇİN İLGİNÇ UYGULAMA

Mardin’in Midyat ilçesinde, Trafik kazalarını önlemek için hurda araçlarla ilginç farkındalık oluşturuldu.

 

Midyat Belediyesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğünce trafik kazalarını önleme amacıyla yol kenarına kaza sonucu hurdaya dönmüş araçlar yerleştirilerek farkındalık oluşturuldu.

İlçede trafik kazalarını önlemek amacıyla, ilginç bir çalışmaya imza atıldı.

 

Kaza sonucu hasar almış hurda araçlar yol kenarına yerleştirilerek farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Mardin-Midyat karayolunda, Hurda araçların üzerine hız kilometre sınırı ve cep telefonu ile konuşulmaması gibi uyarı işaretleri yerleştirildi.

Ayrıca, araçların üzerinde, “Sizi Evde Bekleyeniniz Var”, “Trafik Kurallarına Uyalım” gibi yerleştirilen hurda araçlar sürücülerin dikkatini çekiyor

Metal panolar üzerine yerleştirilen araçlarla için Sürücü Bayram Arslan, “sürücülerin dikkatini çekmek için güzel bir çalışma yapılmış. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Araç kullanırken sürücüler telefonla görüşmesi lazım. Uyarı çok ciddi ve önemli bir konu. Burada, sizin için büyük bir risktir deniliyor. Bizim için gözle görünen ciddi bir konu. Ona hassasiyet göstermek bizim için tabi çok iyi olur. Ayrıca, yayalara ve trafik kurallarına uyulması gerekiyor.”

Yavuz Altaş isimli sürücüde, “Kaza yapmış bir aracın buraya konulması gelen gideni tehlikenin önemini için uyarıyor. Böyle bir duruma düşmemek için trafik kurallarına uymamız konusunda bizleri sürekli anımsatıyor. Bunu yapan ve düşünen arkadaşlara da çok teşekkür ederiz. Trafik kurallarına herkesin uyması gerektiğine inanıyorum. Trafik kuralları bizim hem can hem de mal güvenliği açısından ortaya konulmuş kurallardır. Bu mevcut güzel yapılan yollarımıza sürat ve emniyet kemeri gibi trafik kurallarına uyulması lazım. ” dedi.

Hakan Tok’ta, “Maalesef bu yolda baya trafik kazaları oluyor. Önlem almak için iyi düşünülmüş çok güzel bir çalışma emeği geçen kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ederim.”

Veysel Barış ise, “Bize araç kullanırken cep telefonu kullanmamak gerektiğini hatırlatıyor. Maalesef ki kazaların yüzde 60 cep telefonu ile görüşürken oluyor. Bu uyarı tabelasının yapılması güzel oldu. İnsanlara kazaları hatırlatıyor.” Dedi. 

İlçenin farklı giriş noktalarına da aynı şekilde kazaları önlemek için hurda araçlarla ilginç tabela ve görseller takılacak. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00