Midyat Belediyesinden Sevindiren Kararlar!

Midyat Belediyesi Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısını yaptı.MİDYAT Belediyesi Temmuz ayı toplantısında Midyat Belediye Meclisi Ak Parti Grubu adına Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların su borcu f

Polisiye Haberler 18.07.2013 14:04:29 0
Midyat Belediyesinden Sevindiren Kararlar!

 

Midyat Belediyesi Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısını yaptı.MİDYAT Belediyesi Temmuz ayı toplantısında Midyat Belediye Meclisi Ak Parti Grubu adına Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların su borcu faizinin silinmesi ile ilgili yazılı bir önerge kabul edildi.

Midyat Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun başkanlığında yapıldı. Midyat Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı açılış ve yoklamayla başladı. Dört gündem maddesi bulunan toplantıda, gündem dışı verilen teklif ve önerilerin görüşülmesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 

ALT YAPI İÇİN 5 MİLYON TL BORÇLANACAK

      Meclis üyeleri, gündeminde bulunan, Cumhuriyet Mahallesi ve Seyitler Mahallelisi’nin alt yapı ve üst yapı çalışmalarında kullanmak üzer İller Bankası’ndan 60 ay vade ile 5 milyon TL borçlanması konusunu oy çokluğu ile karara bağlandı. Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, 14 yıllık belediye başkanlığı süresince çeşitli dönemlerde İller Bankası’na borçlandıklarını ancak bu borçlanmanın alt yapı çalışmaları için olmadığını söyledi. Nasıroğlu, Bizim şuan İller Bankası’na olan toplam borcumuz 10 milyon TL’dir. Midyat Belediyesi olarak ilk defa altyapı çalışması için İller Bankası’ndan borçlanma yoluna gidiyoruz. Biz Cumhuriyet Mahallesi ve Seyitler Mahallesi’nin alt yapı ve üst yapı sorununa kalıcı çözüm bulmak amacıyla bu borçlanmayı yapıyoruz. Bu mahallelerimizdeki çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Ekiplerimiz şimdi Gölcük Mahallesi’ndeki mezarlık Caddesi’nde ana kanal altyapı borularını döşüyorlar zaten dedi. Meclise sunulan önerge ile Midyat’ta ikamet eden şehit aileleri, malul gaziler ve engelli vatandaşların Midyat Belediyesi şehir içi özel halk otobüslerinde ücretsiz taşınması, ayrıca belediye zabıta personelinin de ücretsiz taşınması ve diğer belediye personelinin de sivillere uygulanan ücretin ½’sinin uygulanması konusu oy birliği ile meclisten geçti. 

GECİKME FAİZİ SİLİNECEK

       Midyat Belediye Meclisi Ak Parti Grubu adına Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların su borcu faizinin silinmesi ile ilgili yazılı bir önerge verdi. Toplantıda okunan önergede, “Su borçlarına uygulanan gecikme faizinin bir defalığına alınmaması” konusu yer aldı. Okunan önergenin ardından oylama başladı. Toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların su borçlarının anaparalarını 31 Temmuz 2013 tarihine kadar ödemesi durumunda su borçlarının gecikme faizinin silinmesi önergesi oy birliği ile meclisten geçti. Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu,  Belediyemize borcu birikmiş, yıllardan beri su borcunu ödeyememiş kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlarımız için kısa süreli bir imkân sağlıyoruz. Bugüne kadar belediyemize su borcu bulunan abonelerimize, borçlarını ödemede bir kolaylık düşünerek, borçlarını ödemeleri halinde geçmişe yönelik gecikme faizlerini almayacağız. Bu şekilde su abonelerimizin üzerinden faiz yükünü kaldırmış olacağız. 31 Temmuz 2013 tarihine kadar su borcunu yatıranlardan sadece anaparayı ödemek şartıyla geçmiş yılların gecikme faizleri alınmayacaktır dedi. Toplantı dilek ve temenniler bölümüyle sona erdi. Meclis üyeleri, yıllık tatilini Ağustos ayında yapma kararı aldı. Ağustos ayında toplanmayacak olan Midyat Belediye Meclisi bir sonraki toplantısının olağanüstü bir toplantı düzenlenmezse, Eylül ayının ilk haftasında gerçekleştirecek.    

 

ABDULLAH ORTAÇ-ARTUKLU HABER AJANSI                                        


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35