MİDYAT BELEDİYESİ ZABITASINDAN DENETİMLER!

Midyat Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Pazar Yeri Denetimi ve Bilgilendirmeleri devam ediyor.

Mardin 31.07.2023 15:58:00 0
MİDYAT BELEDİYESİ ZABITASINDAN DENETİMLER!

Midyat Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından  Pazar Yeri Denetimi ve Bilgilendirmeleri  devam ediyor.

 

Midyatlı Vatandaşların  sağlıklı ve güvenli bir ortamda alışverişlerini yapabilmesi amacıyla, Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından , ilçe  genelinde kurulan  semt pazarlarında etiket, hijyen ve tartı denetimi devam ediyor.

 

Vatandaşların tüm sosyal aktivitelerini gerçekleştirdikleri, yemek, yatma ve gezip eğlendikleri yerlerin denetimlerini de büyük  titizlikle sürdüren Midyat Belediyesi Zabıta ekipleri işyerlerinin iktisadi kontrollerini de gerçekleştiriyor. İlçe genelinde faaliyet gösteren İş yerlerine  yönelik hijyen ve gıda denetimlerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekipleri bu denetimlerinde ayrıca etiket ve ambalaj kontrolleri, yangına karşı önlemlerin yeterli ölçüde olup olmadığı gibi konularda da denetimlerini sürdürüyor. Söz konusu belirtilen kurallara uymayanlara, zabıta yönetmeliğinin ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerince öncelikle uyarılarak, kurallara uymaları hatırlatılıyor. 

 

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince uygulamalarının da aralıksız olarak süreceğini ifade eden Midyat  Belediye Başkanı Veysi Şahin , “İlçedeki esnafların mutlaka işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını almaları yönünde duyarlı olmalarını istiyoruz. Midyat Belediyesi olarak her şeyin kurallara ve yasalara uygun olmasını istiyoruz. Esnaflarımızın mutlaka işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını almaları gerekmektedir. Yasalar neyi emrediyorsa Zabıta Müdürlüğümüz de  bunları uygulamaktadır” dedi. İlçe genelinde Hijyen ve gıda denetimlerinin de devam ettiğini belirten Başkan Şahin , “Ruhsat kontrollerinin yanı sıra iktisadi kontrollerimizde devam ediyor” diye konuştu.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT
 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19