Midyat Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni

Midyat Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçısı Bedri Ayseli’in verdiği konserle damgasını vurdu.

Mardin 3.09.2023 13:31:00 0
Midyat Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni

Midyat Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçısı Bedri Ayseli’in verdiği konserle damgasını vurdu.

 

Midyat Belediyesi 36 çocuğun sünnet olduğu ‘Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni’ sebebiyle gerçekleştirdiği eğlence dolu programla çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

 

Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen şenlikte çocuklar, renkli oyun alanları, sihirbaz, palyaço, yüz boyama, çizgi film karakterleri ve maskotlar ile gün boyu eğlenirken, Midyat Belediyesi tarafından çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu. Sünnet konvoyu, sünnet şölen, Türkçe, Arapça ve Kürtçe Mevlid-i Şerif, Bedri Ayseli Konseri, Kına merasimi ile devam etti.

 

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’de sünnet şölenine katılarak, çocukların ve ailelerinin mutluluğuna ortak oldu. Sünnet olacak olan çocuklarla üstü açık otobüs ile şehir turuna katıldı.

 

Başkan Şahin, daha sonra Kültür ve Kongre Merkezinde yaptığı konuşmada, çocukların ülkenin geleceği olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Bu yıl 36 çocuğu sünnet ettirdik. Sünnet bildiğimiz gibi geçmişten aldığımız ve gelecek kuşaklara emanet edebileceğimiz kadim bir geleneğimizdir. Geleneksel toplu sünnet şölenimizi büyük coşku ve çocuklarımızın yüzünde gülücüklerle tamamladık. Yaptığımız bu etkinliklerle bunu sürdüreceğimizi hep birlikte sağlaya caz. Belediye olarak halkımız arasında gönül köprüleri kurmaya, yardımlaşma bağlarını güçlendirmeye ve sağlamaya durmadan hep beraber yapmaya çalışacağız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız peygamber efendimizin sünnetini yerine getirerek erkekliğe ilk adımını atacak, okuyacak vatanımıza, milletimize, Midyat’ımıza faydalı bireyler olacaktır inşallah.”

 

Başkan Şahin daha sonra, “Bu güzel organizasyonun yapılmasında emeği geçen, Siz Yalnız Değilsiniz Biz Buradayız platformuna kurucusu Mine Kapı’ya, Değerli Ses Sanatçımız Sayın Bedri Ayseli'ye, Sirk gösterileriyle sahne alan Her Yerde Sanat Derneği ve sirkhane ekibine katılım sağlayan kıymetli hemşehrilerimiz ve her zamanki gibi tüm enerjisini ekip ruhunu sahaya yansıtan kıymetli çalışma arkadaşlarıma teşekkür çok ediyorum” diye konuştu.

 

Siz Yalnız Değilsiniz Biz Buradayız platformuna kurucusu Mine Kapı, ise İzmir’den geldiklerini ve birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini kaydederek kaynaşmak adına yöresel kıyafetler giydiklerini söyledi.

 

Sünnet şöleni etkinliği Halk Müziği sanatçısı Bedri Ayseli’nin verdiği konserle sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,34% -0,15
  • EURO

    34,76% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2432,83% -0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00