Midyat İlçesine Mesleki Eğitim Projesi Tanıtım ve Kapanış Toplantısı

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü?nün,DİKA Ajansının ?Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı? kapsamında desteklenen ?Midyat`ta Mesleki Eğitimle İstihdama Katkı Sağlıyoruz? projesinin başarıyla tamamlanması sonucunda tanıtım ve kapanış

Mardin 17.05.2019 10:26:59 0
Midyat İlçesine  Mesleki Eğitim Projesi Tanıtım ve Kapanış Toplantısı

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün,DİKA  Ajansının  “Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen “Midyat'ta Mesleki Eğitimle İstihdama Katkı Sağlıyoruz” projesinin başarıyla tamamlanması sonucunda tanıtım ve kapanış toplantısı düzenlendi. 

 

Proje etkinlikleri çerçevesinde eğitim gören öğrenci ve katılımcılara sertifikaları verildi. Yapılan toplantıya Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin,Dicle Kakınma Ajansı Genel Sekreteri   Yılmaz Altındağ, Midyat Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Midyat Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksekokulu Müdürü Tarık Demir ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Projenin toplam bütçesi 540 Bin ? olup, Dicle Kalkınma Ajansı  tarafından 75 oranında desteklenerek 405 Bin ? hibe desteği sağlandı.

 

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ yaptığı açılış konuşmasında “Midyat’ta Mesleki Eğitimle İstihdama Katkı Sağlıyoruz” projesinin çok değerli bir proje olduğunu söyledi. Ajans olarak bu tür projeleri desteklemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Genel Sekreteri , mesleki eğitimde kullanılan geleneksel yöntemlerin yerine yenilikçi yöntemlerin kullanılarak mesleki eğitim kalitesinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin sadece Midyat için değil ülke içinde büyük önem taşıdığını belirtti. “Bugün burada bir araya geldiğimiz proje tanıtım ve kapanış toplantısında, mesleki eğitimin sağlam temellere oturtulması ile bireylerin gerekli bilgi ve donanıma sahip olarak iş gücü piyasasına katılmaları sanayinin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bölgemizdeki işsizlik sorununa çözüm üretmek adına, işsizlere meslek kazandırmak, meslek lisesinde eğitim gören öğrencilerin modern imkanlarla teknik eğitim alması ile piyasadaki mevcut iş sahibi kişilerin uzmanlaşması sağlanacaktır” dedi.

 

Başarılı bir şekilde uygulanarak hayata geçirilen örnek proje sayesinde Midyat modern teknik altyapıya sahip bir meslek lisesine sahip oldu. Makine ve teçhizat imkanları açısından bölgede ilk ve tek olan mesleki teknik lisede, beş ayrı eğitim atölyesinin donatıları temin edilerek öğrenci ve kursiyerlerin kullanımına hazır hale getirildi. Yeni kurulan üç eğitim laboratuvarında, 46 öğrenciye 40 saatlik PLC ve Kumanda Teknikleri Eğitimi, 46 öğrenciye 40 saatlik Pano Tasarım ve Kompanzasyon Montörlügü Eğitimi, 40 kursiyere 40 saatlik Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Kaynakçılık Eğitimi olmak üzere toplam 132 katılımcıya altı grupta eğitim verildi.

 

Programın sonunda eğitime katılan öğrenci ve kursiyerlere Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri  Yılmaz Altındağ ile Midyat Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Midyat Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik ve Artuklu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Tarık Demir tarafından sertifikaları  verildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07