MİDYAT İLÇESİNDE HAYIRSEVERLER TARAFINDAN BAĞIŞLANIP RESTORASYONU TAMAMLANAN KURAN KURSU TÖRENLE AÇILDI

Midyat Ortaçarsı Mahallesinde Hayırseverler; Dr. İzzettin METE, Emekli Hava Albay Abdurrahman TURAL ve Mustafa TURAL tarafından Türkiye Diyanet Vakfına bağışlanan ve restorasyonu yapılan Hacı Abdülkerim ve Meryem METE "C" Grubu ve 4-6 Yaş Kur`an Kursunun

Mardin 2.11.2019 10:19:33 0
MİDYAT İLÇESİNDE HAYIRSEVERLER  TARAFINDAN BAĞIŞLANIP RESTORASYONU TAMAMLANAN KURAN KURSU TÖRENLE AÇILDI

Midyat Ortaçarsı Mahallesinde Midyatlı Hayırseverler ; Dr. İzzettin METE, Emekli Hava Albay Abdurrahman TURAL ve Mustafa TURAL tarafından Türkiye Diyanet Vakfına bağışlanan ve restorasyonu yapılan Hacı Abdülkerim ve Meryem METE "C" Grubu ve 4-6 Yaş Kur'an Kursunun açılışı yapıldı. 

 

4-6 Yaş Kura'an Kursunun açılışı nedeniyle düzenlenen törene Midyat  İlçe Kaymakamı   Tekin DÜNDAR, Mardin İl Müftüsü İsmail ÇİÇEK, Garnizon Komutanı Albay Mustafa AKIN, Midyat Belediye Başkan Yardımcıları Servet Yücel OĞUZ ve Abdurrahim ÇELİK'in yanısıra pekçok kurum müdürü ve İlçe Müftüleri katıldı.  

 

Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek  restorasyonu  tamamlanarak hizmete açılan Kur’an kursunun hayırlı olmasını dileyerek şöyle konuştu:

 

“Şehirlerin maddi imarı yanında manevi yönden de imarlarının temelinin atıldığı yerler Kur’an kurslarımızdır. Hafızlık; Kur’an-ı korumak için Allah’ın seçtiği mümin kulları arasında bulunmuş olmak anlamına gelmektedir ki bu, tarif edilemez bir nimettir. Bir çocuğun, bir kimsenin kalbine, zihnine Allah’ın kelamını ezberlemek suretiyle yazılması çok muhteşemdir.

 

Kur’an kurslarımızda yetişen hafız yavrularımız, gelecekte ülkemize ve yüce dinimiz İslam’a hizmet eden şerefli bireyler olarak yetişeceklerdir.”dedi.

 

İl Müftüsü İsmail Çiçek'in yaptığı duanın ardından Hacı Abdülkerim ve Meryem METE "C" Grubu ve 4-6 Yaş Kur'an Kursunun açılışı yapıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT

 


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56