MİDYAT İLÇESİNDE DOĞALGAZ ÇALIŞMASINA KURBAN KESİLEREK BAŞLANDI

Midyat halkının yaşam konforunu artıracak doğalgaz çalışmaları için ilk kazma vuruldu. Yeni, Ulu Cami, Orta Çarşı mahallelerinde 25 kilometreyi kapsayacak doğalgaz hattı çalışmasına Kurban kesilerek başlandı.

6.07.2019 19:01:17 0
MİDYAT İLÇESİNDE DOĞALGAZ ÇALIŞMASINA KURBAN KESİLEREK BAŞLANDI

Midyat halkının yaşam konforunu artıracak doğalgaz çalışmaları için ilk kazma vuruldu.  Yeni, Ulu Cami, Orta Çarşı  mahallelerinde 25 kilometreyi  kapsayacak doğalgaz hattı çalışmasına Kurban kesilerek başlandı.

 

Kurban kesilerek başlanan ve ilk etapta 3 Mahallede başlayacak  Midyat’ta doğal gaz dağıtım projesi toplam 400 kilometreye yakın olacak. 15 milyon dolara mal olacak yatırım 5 yıl içerisinde imarlı bölgedeki tüm cadde ve sokakları kapsayacak. Konut, resmi kurum ve ticarethaneler olmak üzere toplamda 30 bin aboneyi kapsayacak.

 

Doğal gaz firmasının çalışmalara başlaması nedeniyle İşçilere kendi eli  ile Baklava ikram eden Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin  verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ,Midyat'ın doğal gazla kavuşması için uzun bir süredir uğraştıklarını belirtti. Başkan Şahin, halkımıza bu konuda verdiğimiz bir söz vardı. Bugün 'Bismillah' denilerek, doğal gaz için ilk kazma vuruldu. Bir vaadimizi daha gerçekleştirmiş olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Midyat halkına verdiğimiz hiçbir söz havada kalmıyor. Projelerimizi hayata geçirene kadar takipçisi oluyoruz. 'Midyat halkı her şeyin en iyisine layıktır' anlayışı ile yaptığımız ve bundan sonrada yapacağımız çalışmalar devam edecek. İlçemiz için önemli ve uzun zamandır beklenen bu müjdeli haberin hayırlı olmasını dilerim. Fakat biz bununla yetinmeyeceğiz. Biz bu 25 kilometrelik kotayı inşallah erken bir sürede bitirmeye çalışıp bunun üzerine bir 25 kilometrelik ilave koymaya çalışacağız. Belediye olarak bütün imkânlarımızı seferber ettik'' diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00