MİDYAT AKİTU OTEL`E MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ

Mardin`in renklerinden biri olan Süryaniler tarafından Mardin Turizmine kazandırılan ve İşletmeciliğini Orhan Debbesso`nun yaptığı 45 odalık Midyat Akitu Otel Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu,Mardin Valisi Mustafa Yaman ve MARTOD Başkanı Öz

Turizm 2.05.2017 21:30:19 0
MİDYAT AKİTU OTEL`E MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ

 

Mardin'in renklerinden biri olan Süryaniler tarafından Mardin Turizmine kazandırılan ve İşletmeciliğini     Orhan Debbesso'nun yaptığı  45 odalık Midyat Akitu Otel, Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu,Mardin Valisi Mustafa Yaman ve MARTOD Başkanı Özgür Azad Gürgör'ün de katıldığı muhteşem bir törenle hizmete açıldı.

 

Açılış Törenine Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu,Mardin Valisi Mustafa Yaman ve MARTOD Başkanı Özgür Azad Gürgör,Mardin İl Kültür Turizm Müdürü Alaaddin Aydın  ,Mardin ikizler Çoğul Aileler Derneği Başkanı Sultan Özen, ve yetkililer katıldı.

site

Akitu Hotel işletmesi; yurt dışında elde edilen ekonomik kazançlar ile Süryaniler tarafından inşa edidi.Amaç ise hem kendi bölge insanına yardımcı olmak hemde çekilen bu hasreti bir nebze olsun kırmaya çalışmak. Buna göre 3 yıl inşaatı süren işletmede neredeyse yok yok. Otel, Düğün salonu, Cafe-Bar, açık ve kapalı yüzme havuzları, Sauna, Alakart Restoran vs. bu anlamda işletme Midyat’ta ilk ve tek, bölgede ise sayılı işletmeler arasında yer alıyor.

 

Turizm bitti bitiyor deniilen günlerde Böyle Muhteşem bir Otelin açılmasını Artuklu Haber'e değerlendiren Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Gürgör;''Mardin Tarihi ve Kültürel değerleri ile,Zenginlikleri ile Tam bir Turizm kentidir.Hiçbir güç te  Mardin'in Turizmde hak ettiği yere gelmesine engel olamayacaktır.Mardin Tüm Türkiye'ye olduğu gibi Tüm Dünya'yı bu muhteşem güzellikleri yaşamaya,Gerçek Höşgörüyü  yerinde izlemeye davet ediyoruz. Başta dünyanın olmak üzere özellikle Avrupa'dan HollandaDanimarka, ABD, Almanya, Japonyaİsviçre'den yabancı konukları bu güzellikleri görmeye ve yaşamaya Mardin'e bekliyorız.. Tarih bakımından dünyanın en eski yerleşim alanı olan Mardin İtalyan'ların ünlü gondolları ile meşhur şehri Venedik ve 3 dinin kutsal şehir olarak saydığı Kudüs'ün tahtını sallamaya devam edecektir. Farklı dinler ve dillerin barındığı Mardin'e Herkesi davet ediyoruz.Bu Güzellikleri mutlaka yerinde görmek  ve yaşamak lazım''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71