MHP`Lİ VURAL`` OPERASYON SIRÇA KÖŞKLERE KADAR UZANACAK`

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul merkezli operasyonun, birtakım sırça köşklere kadar uzanacak rüşvet ve yolsuzluk operasyonu olduğunu ifade etti.

Siyaset 18.12.2013 15:14:16 0
MHP`Lİ VURAL`` OPERASYON  SIRÇA KÖŞKLERE KADAR UZANACAK`

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul merkezli operasyona ilişkin değerlendirmesinde, "Polis müdürlerinin görevden alınması, hükümetin bu operasyonun üstünü örtme ve delilleri karartma gayretidir" dedi. 

Vural, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul merkezli operasyonun, birtakım sırça köşklere kadar uzanacak rüşvet ve yolsuzluk operasyonu olduğunu ifade etti. 

Soruşturma süreci içinde yargıya müdahale edilmemesi ve yargısız infaz yapılmaması, tüm bilgi ve belgelerin deşifre edilmesi gerektiğini belirten Vural, "Ancak hükümet bu operasyonu etkisizleştirmek, operasyonu baskı ve tehdit ile yönlendirmek için çalışmaktadır. Polis müdürlerinin görevden alınması bu operasyonun üstünü örtmeye yönelik fiili bir müdahaledir" diye konuştu. 

Hükümetin, suç ve suçluyla mücadele eden kamu görevlilerine yönelik tehdidinin söz konusu olduğunu ileri süren Vural, şöyle devam etti: 

"Bu operasyonun içinde bulunan polis müdürlerinin görevden alınması, hükümetin bu operasyonun üstünü örtme ve delilleri karartma gayretidir. Neden soruşturmayı başlatan bu müdürlerin sorgulamada yer almaları engellenmiştir? 

Diğer taraftan da şebeke iş başındadır, savcılara uzanmıştır. Belediye başkan adayı olan bir Adalet Bakanı, hangi hakla HSYK`ya müdahale etmektedir. Bugün anlaşılmaktadır ki bu dosyalara ek savcı verilmiştir. Aynı zamanda bu dosyayı yürütmekte olan Başsavcı vekilinden de bu dosya alınmıştır. Delillerin bir kısmı kaybolabilir, yok olabilir. CD`ler yok olabilir. Bu, hukuk devletine yapılan bir darbedir. Demek ki hükümetin korktuğu bir şey var. Madem rahatsınız niye polis müdürlerini değiştiriyorsunuz. 

Başbakan Erdoğan, `Tehdide boyun eğmeyeceğiz, bize Allah yeter` diyor. Sana Allah yeter de savcıya, hakime, emniyet müdürüne, milletimize Allah yetmez mi? Bu ne biçim bir laftır? Hesabını vereceksin sen." 

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu gölgesinde bir bütçe görüşüldüğünü savunan Vural, "Bu bütçe, yolsuzluk ve rüşvet bütçesi olarak tarihe geçecektir. Bu tartışmaların yapıldığı bir ortam içinde kimin bütçesini görüşüyoruz. Bu bütçenin lehinde oy kullanacaklar, hangi vicdana göre oy kullanacak. MHP olarak, her şeyden önce bu yolsuzluk ve rüşvet gölgesinin ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Bir süre daha beklenmelidir. Operasyonun kimlere ve nereye kadar vardığı ortaya çıkmalıdır" diye konuştu. 

İktidarın bu adımlarının, hukuku hiçe saymak anlamına geldiğini iddia eden Vural, hükümetin, yüzyılın en büyük rüşvet yolsuzluk operasyonunun üzerini örtmeye çalıştığını ileri sürdü. 

Vural, hükümetin, yargı ya da emniyette bu operasyonun üzerini örtebileceğini ancak millet vicdanında ömür boyu mahkum olacağını söyledi. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, bütçenin 1 Ocak 2014 tarihine kadar devreye gir gerektiğini belirterek, "Ancak bu bakanların bütçesini görüşüyoruz. Bütçe oylaması bir güven oylamasıdır. Bir süre beklenmeli sonra bütçe ile ilgili nihai oylama yapılmalı. Çünkü belki de görevden ayrılmak zorunda olacak bakanlar çıkacaktır. Belki de Cumhurbaşkanı`nın atacağı birtakım adımlar olacaktır. Belki azil müesseseleri olur" diye konuştu. 

Oktay Vura, söz konusu operasyonun "hem çok derin hem de çok yüksek noktalara varabileceğini" belirterek "Umarım Cenevre`deki, Dubai`deki hesaplara kadar bu mesele soruşturulur" dedi.



artuklu haber ajansı-ankara


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82