MHP`Lİ ADAY`DAN CEM VAKFI`NA ZİYARET

MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan Cem Vakfı'nı ziyaret etti…

Magazin 9.01.2014 12:38:43 0
MHP`Lİ ADAY`DAN CEM VAKFI`NA ZİYARET

 MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan ve MHP Çankaya İlçe Başkanı Deniz Kaya, Cem Vakfı Ankara Şubesini ziyaret ettiler. Cem Vakfı Ankara Şube Başkanı Şahin Akıncı ve beraberindekilerle sohbet eden Aslan, Cem Vakfı Ankara Şubesinin çalışmalarında başarılar dileyerek, “Milliyetçi Hareket Partisi, alevi kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için her konuda samimiyetle hareket etmektedir. Bu ülkede hiç kimse diğer toplum katmanlarına yaşam tarzı dayatma, izole etme gibi bir hakkı ve hukuku yoktur” dedi.

Hacı Bektaş-ı Veli’nin öğretilerinin yüzyılları aşarak günümüze kadar geldiğini ifade eden MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, “Alevi kardeşlerimizin hayat felsefesi sevgiye, saygıya dayanır. Toplum dinamikleri birlik ve beraberlik üzerine kurulur ve bu konuda samimi düşünceler içerir. Hacı Bektaş-ı Veli’nin (Bir olalım, iri olalım, diri olalım) sözleri bunun en güzel göstergesidir. Yine Hacı Bektaş-ı Veli, (Konuştuğun vakit hikmetli konuş, ayağa kalktığın zaman hayır işle, oturduğun vakit edebinle otur) der. İnsan sevgisine, çevre sevgisine dayanan bu anlayış bizim en temel dinamiklerimizden birisidir. Ayrımcılık yapanlar, bu kardeşlerimizi öteleyenler bu ülkenin birliğini ve beraberliğini istemeyenlerdir. Bizim seçilmemiz durumunda Alevi vatandaşlarımızın isteklerini de göz önünde bulunduracağız” ifadelerini kullandı.

“ASGARİ MÜŞTEREKLERDE BULUŞMAK ZORUNDAYIZ”

Toplumsal huzursuzluk ve gerginlik alanlarının her geçen gün derinleştiğini, sorunların siyaset kurumu içerisinde ve uzlaşarak çözülmesi gerektiğini kaydeden Aslan, “Siyasi partilerin asgari müştereklerde buluşmaları zaruridir. Esasları ve hedefleri doğru konulmuş sağlıklı bir tartışma ve değerlendirme ortamının şartlarının hazırlanması devlet ve toplumun bütün kesimlerinin ortak sorumluluğudur. Bu konuda başta siyaset kurumu, parlamento ve yerel yönetimler olmak üzere devletin ve toplumun tüm kurumlarına, Aleviliğin çatı kuruluşlarına, inanç önderlerine, üniversiteler ve akademik çevrelere önemli görevler düşmektedir” şeklinde konuştu.

“ALEVİ KARDEŞLERİMİZ, BU DEVLETİN EN TEMEL UNSURLARINDANDIR”

MHP Çankaya İlçe Başkanı Deniz Kaya da, Alevilik eksenindeki tartışmaları değerlendirerek sorunların çözümü için temel bakış tarzının herkesi olduğu gibi kabul etmede saklı olduğunu söyledi.  Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Karşılıklı endişe, korku ve önyargılar aşılmalı ve Türk milletinin tarihten bugüne ulaşan zenginliklerinden biri olan bu değerler sistemi, bunlarından arındırılarak doğru bilgilere dayalı bir zeminde ele alınmalıdır. Bizim birlik ve beraberliğimizi kimse bozamaz. Alevi vatandaşlarımız bu devletin en temel unsurlarındandır. Alevilik tıpkı diğer inanç alanlarında olduğu gibi siyasi istismar ve rant aracı olmaktan çıkarılmalı. Bu konuyu inancın dışında başka mecralara çekme, ideolojik muhteva ve nitelik kazandırma ve politik bir akım haline getirerek siyasallaştırma çabalarına itibar edilmemelidir. Bir inancın ifadesi olan bu anlayış, karşıtlık ilişkisi ve zıt kutupların çatışması denklemine hapsedilmemeli, suni-alevi, cami-cemevi karşıtlığı olarak görülmemeli ve bu noktaya indirgenmemeli. Toplumsal hassasiyet taşıyan konularda küçümseyici ve dışlayıcı ifade ve tavırlardan kaçılmalı. Hem Alevi kardeşlerimiz ve kurumları arasında hem de toplumsal düzeyde görüş ve anlayış birliği bulunmayan temel konularda, iyi niyetli ve objektif çözümü amaçlayan asgari müşterek zemini oluşturulmalı ve bu konuda akademik çalışmalar yol gösterici olmalıdır. MHP olarak biz bu konuda üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırız.”

Alevi vatandaşların bu ülkeyi ne kadar çok sevdikleri son gelişmelerle daha iyi anlaşıldığını sözlerine ekleyen Deniz Kaya, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm unsurları ile bir bütündür. Bu bütünlüğü kimse zedeleyemez. Alevi kardeşlerimizin haklı talepleri de hiçbir zaman göz ardı edilemez. Bunu herkesin bilmesi gerekmektedir” diyerek konuşmasını tamamladı.

--

09/01/2013_ABDULLAH ORTAÇ/ANKARA

ARTUKLU HABER AJANSI


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40