MHP`DEN AK PARTİ HÜKÜMETİ`NE SURİYE ELEŞTİRİSİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Hükümetin Suriye politikasını eleştirdi. Bu konuda iktidarın tam olarak ne yapmaya çalıştığını, neyin peşinde olduğunu ve Türkiye`yi nasıl bir mecranın içine sürüklediği

Siyaset 5.09.2013 17:12:32 0
MHP`DEN AK PARTİ HÜKÜMETİ`NE SURİYE ELEŞTİRİSİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Hükümetin Suriye politikasını eleştirdi. Bu konuda iktidarın tam olarak ne yapmaya çalıştığını, neyin peşinde olduğunu ve Türkiye`yi nasıl bir mecranın içine sürüklediğini bilmediklerini ifade eden Adan, herşeyin kapalı kapılar ardında yürütüldüğünü iddia etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, AK Parti`nin, başörtüsü meselesini istismar konusu olmaktan kurtarması gerektiğini belirterek, "Parlamento çoğunluğu kendisinde bulunmaktadır. Parlamentoya bir getirsin, biz her türlü özgürlükten yanayız" dedi. 

Adan, dünya parlamentolarının Suriye ile ilgili politikalarını belirlemek için toplanırken, AK Parti iktidarının TBMM`ye bilgi vermemesi ve Meclis`i toplayarak muhalefeti dinlememesinin anlaşılır gibi olmadığını savundu. 

"Ben yaptım" mantığı ile dış politikanın yürütülemeyeceğini dile getiren Adan, "Kimden ne saklanmaktadır bilemiyoruz. Fakat ortada kesin bir gerçek var; tıpkı Mısır`da, Irak`ta, Libya`da olduğu gibi Suriye`de de Müslüman`ı Müslüman`a kırdıracaklar. AKP iktidarı da bu kıyımın taşeronluğuna gönüllüdür" diye konuştu. 

Adan, ABD`nin bile "sınırlı" operasyondan bahsederken, Müslüman bir ülkenin başbakanının, Müslüman bir ülkeye "geniş kapsamlı" bir operasyon istediğini belirterek, "Bu nasıl bir zihniyettir, bu nasıl Müslümanlık`tır" dedi. 

Basın toplantısında 5 Eylül 1795 tarihinde imzalanan "ABD-Osmanlı Sözleşmesi`ne de değinen Adan, şu ifadeleri kullandı: 

"Bu anlaşma, ABD`nin iki asrı aşkın tarihinde, yabancı dille imzaladığı tek anlaşması olduğu gibi yabancı bir devlete vergi ödenmesini kabul eden tek ABD belgesidir. Şimdi ne yazık ki geçmişte vergiye bağladığımız donanmaları, bugün kendi coğrafyamızı düzene soksunlar diye çağıran bir ülke konumuna geldik. Bunun sorumlularını şimdilik tarihe ve milletimize havale ediyoruz. Zamanı geldiğinde milletimiz sandıkta gerekeni yapacaktır." 

-Başörtülü milletvekili tartışması 

Gazetecilerin başörtülü kadın milletvekili tartışmalarına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Adan, AK Parti`nin seçimlerde millete başörtüsü konusunda söz verdiğini ileri sürdü. Adan,"Başörtüsü konusunda MHP`nin durduğu yer bellidir. Daha önce defalarca dile getirdik. AKP, bu meseleyi istismar konusu olmaktan kurtarması gerekir. Parlamento çoğunluğu kendisinde bulunmaktadır. Parlamentoya bir getirsin, biz her türlü özgürlükten yanayız" dedi. 


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,35% -0,06
  • EURO

    34,52% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2375,93% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00