MHP`DEN CONGRESİUM`DA DEV BULUŞMA

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Ato Congresium salonunda proje tanıtım toplantısı düzenledi. Binlerce Ankaralı`nın akın ettiği proje tanıtım toplantısı renkli sahnelere ev sahipliği yaptı. Salon, Karakaya`nın sahney

Siyaset 2.03.2014 19:11:25 0
MHP`DEN  CONGRESİUM`DA DEV BULUŞMA

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Ato Congresium salonunda proje tanıtım toplantısı düzenledi.
Binlerce Ankaralı`nın akın ettiği proje tanıtım toplantısı renkli sahnelere ev sahipliği yaptı. Salon, Karakaya`nın sahneye çıkmasıyla birlikte "Ankara seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla coştu.
Projelerinin görsellerini Ankara`da yaşayanlarla paylaşan Karakaya, konuşmasına gelen herkese teşekkür ederek başladı. Ankara`da, Büyükşehir Belediye başkanlığı için yarış 2 li olacak dediler ama başaramadılar. Şimdi diyrlar ki Ankara`da seçim 3 lü. Kıra kıra zorla girdik 30 Mart akşamı da kıra kıra galip çıkacağız" dedi.
Benim de bir Ankara hayalim var diyerek yola çıktıklarını ve beş aydır sahada, alanda olduklarını dile getiren Karakaya, " Ankara potansiyallerini tam anlamıyla harekete geçiremedi. Bunun çok basit bir örneği Ulus meydanı. Ulusta koca bir tarih yatıyor ama bugün insanlar Ulus`a gitmeye korkuyor. Aslında biz hatıraları yok sayıyoruz. Kenti kent yapan eskisine sahip çıkmaktır, tarihtir. Bütün şehir haline dönen Ankara`yı havza başlı düşünürsek ölmek üzere olan pek çok vadiler, nehirler, dereler var onların ıslah çalışması yine projelerimiz arasında. Doğa alanlarının oluşturulması Ankara`da yaşayan halkın nefes alan bir kentte yaşamasını sağlamak için biz bu yola çıktık. Ankara bağlarının güçlendirme yapılanmasına gidilecek. Ankara yaşamı engelleyen bir şehir biz bu engelleri kaldıracağız. Çok basit bir şey söyleyeceğim; bisiklet yolu yok Ankara da. İnsanların bisikletle gezmesi mümkün değil. Akşam 10 dan sonra, her yer kapanıyor. Ankara yaşamıyor, nefes alamıyor ve biz Ankara’da yaşayanların refahı için, yaşama dair engellerini kaldırıyoruz. Hem Ankara`ya, hem de yaşayan insanlara nefes alacakları alanlar açacağız. Ankara da Ankara`nın potansiyallerini harekete geçirecek bir iradeye ihtiyaç vardır" dedi.
Karakaya`nın konuşması sık sık "Gökçek gidecek Karakaya gelecek" sloganlarıyla kesildi. Ankara`nın Türkiye Cumhuriyeti`nin başkenti olduğunun altını çizen Karakaya "Tüm kentlerin başında sayılan Ankara her hangi bir şehir değildir. Büyükşehir yasasıyla birlikte bütün şehir haline dönüşen Ankara, en iyisine en güzeline layık. Ankara, sadece belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra çok daha fazla çalışmayı gerektirir. Dünya şehirleri arasına yer alması gerekir. Yeni kaynak projeler hayata geçirilmelidir. Ankara da büyük nüfusun çoğunluğu gençlerden oluşuyor bu gençlere istihdam sağlanması gerekir. Ben kaynak projeleri hayata geçirerek Ankara`yı sizlerin gurur duyacakları bir kent haline getireceğim" dedi.
Karakaya, konuşmasına "fikir atölyeleri" projesiyle devam etti. Ankara nüfus çoğunluğunun gençlerden oluştuğuna değinen Karakaya, "benimde bir fikrim var diyen gençleri destekleyeceğiz. Her mahallede bir fikir atölyesi oluşturacağız. Gençler üretme anlamında bir potansiyel, fikir anlamında bir potansiyel biz de gençlerimizin geleceği için sosyal sorumluluğu üstleniyoruz. Geleceğin gençleri için de daha iyi eğitim alabilecekleri, onları üretmeye yönlendirecek alanlar olacak. Mevcut gençlerimizin ve geleceğin gençleri çocuklarımız için gereksinim duydukları ihtiyaçları giderecek alanlar olacak. Gençler bir an önce üretime katılmalı.”


Karakaya "Ankaranın gelirini Ankarada yaşayanlar için kullanacağız. Ankaradaki çocuklarımıza, gençlerimize iyi bir gelecek inşa edeceğiz" dedi. Karakaya konuşmasında oy yolsuzluğuna da değinerek "Bugün daha başkan olmadan milleti kandırarak oy yolsuzluğu yapmaya çalışanlar yarın Allah göstermesin başkan olduklarında nasıl bir yolsuzluk yapacaklarını Ankaralıların görmesi lazım" dedi.
Bugün Ankara`nın büyükşehirden bütün şehir halini aldığı söyleyen Karakaya, "Ankara rant uğruna mahvedilmiş bir kent. Ankara`da para sorunu yok, kaynak sorunu yok. Başkenti boşkent yapmak için ellerinden geleni yaptılar. Biz Ankara`ya Hasbahçe kuracağız. Ankara`nın zenginliğini Ankara da yaşayan halkla paylaşacağız" dedi.
Karakaya, gelin Ankara meydanına koltuk koyalım, Ankara hayallerimizi, Ankara`nın sorunlarını konuşalım, 50 yıl sonra Ankara`yı nasıl hayal ediyorsunuz gelin tartışalım diyerek diğer adaylara da çağrıda bulundu.
İhtiyaçlarınızın sorunhaline gelmeden çözüldüğü bir Ankara için Mevlüt Karakaya...


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88