MGC`DE SİYASİ SOSYAL VE TOPLUMSAL DEĞERLENDİRME 1- KİTABINA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Mezopotamya gazeteciler Cemiyetinde yapılan Açılış törenine Mardin valisi ve Büyükşehir belediye başkan vekili Mustafa Yaman, Ak parti Mardin il başkanı Nihat Eri,Kızıltepe kaymakamı ve belediye başkan vekili Ahmet Odabaşı,Artuklu kaymakamı ve belediye ba

Mardin 26.02.2018 21:16:09 0
MGC`DE  SİYASİ SOSYAL VE TOPLUMSAL DEĞERLENDİRME 1- KİTABINA GÖRKEMLİ   AÇILIŞ

Mezopotamya gazeteciler Cemiyetinde yapılan Açılış törenine Mardin valisi ve Büyükşehir belediye başkan vekili Mustafa Yaman, Ak parti il başkanı Nihat Eri,Kızıltepe kaymakamı ve belediye başkan vekili Ahmet Odabaşı,Artuklu kaymakamı ve belediye başkan vekili Şakir Öner Öztürk,Derik kaymakamı ve belediye başkan vekili Hakan Kafkas, İl Milli eğitim müdürü Yakup Sarı,Kızıltepe ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Ali Az ve STK başkanları katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan barış Aktivisti ve Mezopotamya gazeteciler cemiyeti başkanı Cemil Aydoğan Mezopotamya tarihi ile beraber Nuh tufanı sonrası yeniden yaratılış dönemini anlatı.Tüm insanlığın Nuhun Çocukları olan Sam,Ham ve Yafetin çocukları olduğunu ve kardeş olduğunu söyledi. tarihini bilmeyen ülkelerin geleceklerini bilmeleri mümkün değildir.Açıklamasını yapan Aydoğan bu tarihleri bilen insanların ırkçılık ve milliyetçilik yapması mümkün değildir Açıklamasında bulundu. Aydoğan ilkçağ öncesi Dünya dengesini değiştiren Hz. Sülleyman ve Hititler arasında cereyan eden ve berabere kalan Ankara savaşında örnekler verdi. Aydoğan bin yılık Türk ve Kürt halkının Tarihi kardeşliğini dile getirdi. Ortadoğuda Malazgirt savaşında Selçuklu sultanı Alpaslan Mervani Kürtlerinin desteğiyle Bizansı yenerek Anadolu kapılarını açtı. Çaldıran savaşında sunni Kürtlerin desteğiyle Şah İsmaili yenerek Anadolu Halklarının birliğini Osmanlıda bir arada tutmasını sağladı. Bu halklar Kurtuluş mücadelesinde omuz omuza vererek bu Cumhuriyeti beraber kurdular.Bu ülkede bölünmenin zemini yoktur.iç içe bin yıl yaşayan bu coğrafyada federasyon ve konfederasyon zemini de mevcut değildir.Açıklamasını yapan Aydoğan bu ülkede herkesin kendi kimliği,dili,ve kültürel talepleri doğal vazgeçilmez talepler olarak karşımızda bulunmaktadır.açıklamasını yaptı. Aydoğan işte bu amaçları hayatta geçirmek amacıyla Mezopotamya kitabını donanımlı bazı yazar arkadaşlarımızın destekleriyle hayatta geçirdik. Açıklamasını yapan Aydoğan saygı ve sevgilerini paylaşarak konuşmasını bitirdi. AKPARTİ MARDİN İL BAŞKANI NİHAT ERİ de Barış ve kardeşliğin öneminden bahsetti. Eri bu ülkenin birlik ve beraberliğini amaç eden barış ve kardeşliğin bu coğrafyada egemen olmasına hizmet edecek tüm kitapları önemsediğini açıkladı. İl başkanı Eri Barış Aktivisti Cemil Aydoğan'ın Barış ve Demokrasi hizmetlerinden haberdar olduğunu ve bu mücadelesinde önemli bedeler verdiğini söyledi.Eri şahsi menfaatleri amaç etmeyen, inanca dayalı toplumsal davaların peşinden koşan Cemil kardeşimize başarılar diliyorum açıklamasında bulundu.

 

Kapnıi konuşmasını yapan Mardşn Valisi Mustafa YAMAN'da  Barış Aktivisti Cemil Aydoğanın ülkemizde ve bölgede Barış mücadelesindeki hizmetlerini takip ettiklerini ve cesaret ile dik duruşunu takdir ettiğini söyledi. Mardin valisi "yaman" Mardin yukarı Mezopotamyan'ın Merkezini temsil etmektedir.açıklamasında bulundu. Mezopotamya siyasi sosyal ve değerlendirme kitabı ülkemizde tarihsel kültürlere ve toplumsal barışa katkı sunmak amacı ile tüm yazar arkadaşlara başarılar diliyorum.Açıklamasında bulundu.

 

Açılışa kamu kurum ve STK başkanlarına Mezopotamya siyasi ve toplumsal değerlendirme birinci kitabı hediye edildi. Dünaysır otelinde verilen öğle yemeğiyle program sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04